Het Limespad.
Volledig scherm
Het Limespad. © Fiets- en Wandelbeurs

Romeinse Limespad gekozen tot Wandelroute van het Jaar 2019

NIJMEGEN - Het Romeinse Limespad, met Nijmegen (Noviomagus) en de Duivelsberg aan de Duitse grens als etappeplaatsen, is uitverkoren tot Wandelroute van het Jaar 2019. De jury reikte zaterdag tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent de bijbehorende trofee uit aan routebeheerder Wandelnet.

Het 275 km lange pad volgt de loop van de vroegere noordgrens van het Romeinse Rijk, de Limes. De wandeling komt langs Nijmegen, maar voert onder meer ook langs Leiden (Romeinse naam: Matilo), Alphen aan den Rijn (Albaniana), Woerden (Laurum) en Utrecht (Trajectum). De tocht laat volgens de jury een wisselend landschap zien van polders en uiterwaarden, rivieren en kanalen, heuvels en bossen. Verrassend zijn ook de klompenpaden in het Groene Hart en de steile bospaadjes aan de Veluwezoom.

De goede bewegwijzering wordt geprezen, net als de rustige wegen aan veelal onverharde paden. Ook de routegids is een pluspunt, aldus het juryrapport. 

Het Romeinse Limespad wedijverde met de andere genomineerden Wandelnetwerk Brabantse Kouters (België), Noardlike Fryske Wâldenpad (Nederland), Tour du Brabant Wallon (België) en Walcherse Wandelingen (Nederland). De jury van Fiets- en Wandelbeurs beoordeelt voorgedragen trajecten in Nederland, België en Luxemburg.

Het Limespad.
Volledig scherm
Het Limespad. © Fiets- en Wandelbeurs
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.