Volledig scherm
De Ronde van Nijmegen rijdt door de Duffelt bij Zyfflich. © Gerard Verschooten

Ronde van Nijmegen: een feest om te fietsen

NIJMEGEN - Een lint van wielrenners trok zondag door en rond Nijmegen. De ruim 4.000 fietsers reden over dijken, door weidse polders, over glooiende heuvels en troffen af en toe een pittig klimmetje. Het landschap rondom Nijmegen heeft veel afwisseling te bieden. 

Daarom is de Ronde van Nijmegen, dit jaar alweer voor de achtste keer, een geliefde wielertocht voor recreanten. Er staat niet voor niets een limiet op het aantal inschrijvingen.

De deelnemers konden kiezen tussen 70, 120 of 160 kilometer. De rijders van de langste afstand deden dit jaar voor het eerst de Eltenberg aan. ,,Dit is een mooi editie", zegt Tim van Os van de organisatie. ,,We hebben prima fietsweer, alleen een beetje regen vroeg in de ochtend.” 

De start en finish is in Park Brakkenstein waar een festivalsfeer heerst met een terras, muziek van de Platenbus en de Giro d’Italia op een groot scherm. Van Os: ,,Onze ronde gaat om de sport maar het is ook een feestje.” Volgens de organisator zijn nagenoeg alle deelnemers goed aangekomen. ,,Er zijn  altijd wat valpartijen maar gelukkig geen grote ongelukken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.