Volledig scherm
De rooket. © DG

Rookworstkroket vandaag al in Nijmeegse Febo (video)

NIJMEGEN - Snackliefhebbers die warm lopen voor een combinatie tussen de oerhollandse rookworst en de kroket kunnen vanaf vandaag hun hart ophalen in Nijmegen. De rookworstkroket, ook de 'rooket' genoemd, ligt nu in de automatiek bij de Febo aan de Molenstraat.

In de rest van het land is de bijzondere snack pas vanaf zaterdag te verkijgen.

Unox
De rooket is een samenwerking tussen Unox en snackbar Febo. Eerder wilde Febo de handen ineen slaan met rookworstengigant Hema, maar de winkelketen zat niet om een samenwerking verlegen en ketste het aanbod af.

Social media
Het huwelijk tussen Unox en Febo bleek wél succesvol, mede dankzij een grote hoeveelheid social media-aandacht. Febo, die naar eigen zeggen al langer speelt met een idee om de rookworst en de kroket te combineren, ziet de lancering van de rooket voorlopig als een pilot. Er zijn voor de lancering 25.000 rookworstkroketjes geproduceerd, die bij de 69 vestigingen van Febo worden verkocht. Als de snack een succes is, zal hij ook in januari en februari in de automaten liggen, meldt directeur Dennis de Borst van Febo.

Marketingtechnisch biedt de rooket ook een hoop mogelijkheden. De nakomeling van de rookworst en de kroket is op reclameposters al uitgerust met een herkenbare Unox-muts.

Onze verslaggevers Roeland Segeren en Hai Voeten lieten Nijmegenaar Rob Jansen de rooket alvast proeven in de Febo aan de Molenstraat in Nijmegen. Zie het filmpje hieronder voor het resultaat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.