De sekskamers in de Nijmeegse rosse buurt worden schoongemaakt, vandaag gaat een deel van de eerder gesloten ramen weer open.
Volledig scherm
PREMIUM
De sekskamers in de Nijmeegse rosse buurt worden schoongemaakt, vandaag gaat een deel van de eerder gesloten ramen weer open. © Foto: Bert Beelen

Rosse buurt keert toch weer terug in Nijmegen: ‘crisis of niet, hier is altijd behoefte aan’

NIJMEGEN - Veel rosse buurten sluiten in Nederland, vaak onder druk van strenge regels en tegenstribbelende gemeenteraden. Zo niet in Nijmegen. Hier kleurt de Nieuwe Markt weer volrood door de opening vandaag van een nieuw sekshuis. Het aantal ramen en sekskamers verdubbelt in één klap van van 14 naar 28. 

20 reacties

 • pe arjo

  4 maanden geleden
  Dus jij hebt 1 keer een slechte ervaring omdat je opa zo nodig langs de rode ramen wilde lopen en nu moet alles veranderen.
 • Nijmegencentrum

  4 maanden geleden
  Lekker makkelijk praten maar je hebt niet altijd iets voor het kiezen! Maar jij komt zeker hier feesten en de buurt wakker houden want in de stad mag toch alles! Want hier wonen geen mensen die vroeg op moeten om te werken? Die geen kinderen hebben? Daarbij is de nieuwe mart niet midden centrum deze straat ligt op de rand in een woonwijk! Weten waar je over praat he
 • DDd

  4 maanden geleden
  Bahhhhh ik vind het echt een verwaarlozing voor die wijk in Nijmegen! Geen gezicht! Ooit liep ik daar in de buurt met m’n opa, toen ik zeer jong nog was! Toen werd er door zo’n S-werker op de ramen getikt die m’n opa Dacht te lokken.. als klein meisje is dat echt absoluut een verkeerd voorbeeld! Ik vond het direct walgelijk, het spijt me zeer maar dit kun je geen werk noemen. Ooit van omscholing gehoord! Je lichaam verkopen, is werken voor de duivel.! En al helemaal niet corona vrij met anderhalf meter afstand! Hoe dan! En dat mag allemaal wel! Je moet die hele prostitutie eruit gooien! 
 • Gelderman

  4 maanden geleden
  Geld voor de trekkenwand én een sekshuis geopend. Het gaat goed in Nijmegen. 
 • Michel Evers

  4 maanden geleden
  Woningnood is er vooral door slap links beleid!! Niet door die paar ramen die toch al niet als gewoon woonhuis mochten woorden gebruikt!
 1. Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitutie, drugs, wapenhandel; Onbegrijpelijk dat het mag doorgaan’
  PREMIUM

  Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitu­tie, drugs, wapenhan­del; Onbegrijpe­lijk dat het mag doorgaan’

  NIJMEGEN - Je wilt er liever niet wonen. Dat zie je meteen als je de eenvormige, gele flat ziet die het beeld kleurt in deze hoek van de Dukenburgse buurt Lankforst. De troosteloze anonimiteit druipt ervan af en wat wél een teken van menselijk leven geeft, stemt niet erg vrolijk: rommelige balkons met oude bankstellen, balkonhekken die slordig zijn afgeschermd met groen afdekzeil en hermetisch afgesloten ramen, die geen glimp van het leven binnen verraden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Samenvatting | Vitesse - ADO Den Haag
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Vitesse - ADO Den Haag

  19 januari
 2. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels

Nijmegen e.o.