Op deze lezersfoto's zijn overvolle treinen te zien die rijden tussen Boxmeer en Nijmegen. De beelden zijn genomen op verschillende dagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze lezersfoto's zijn overvolle treinen te zien die rijden tussen Boxmeer en Nijmegen. De beelden zijn genomen op verschillende dagen. © Jelle Peters, Mikko Nabuurs, Jill Verhoeven, Manuela Hermens

Rover herkent kritiek reizigers niet: ‘De Maaslijn schittert door afwezigheid in ons klachtenbestand’

NIJMEGEN - Arriva moet per direct ingrijpen bij de overvolle treinen op de Maaslijn. Dat zegt de Nijmeegse hoogleraar infectieziekten en arts-microbioloog Andreas Voss. Hij reageert onthutst op foto’s waarop overvolle coupés zijn te zien van treinen die rijden tussen Boxmeer en Nijmegen. ,,Dit is niet wenselijk en mag zeker niet structureel gebeuren. Deze vervoerder heeft niet begrepen waar het over gaat.”

6 reacties

 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  Het is toch allang bekend dat de treinen op de Maaslijn veel te vol zitten en dat komt niet alleen maar door een tekort aan treinstellen. De Maaslijn kan zoveel reizigers niet meer aan op een dergelijk verouderde spoorlijn die nog steeds enkelsporig is en zonder elektrificatie! Meer treinstellen, dubbelspoor en elektrificatie zou deze problemen allang hebben opgelost!
 • A.M. Berben

  2 jaar geleden
  ARRIVA moet zich niet verschuilen achter een contact met deze praatgroep, waarvan vorige week al een lid hier meende iemand met kritiek uitvoerig te moeten vertellen dat haar ervaringen toch vooral persoonlijk waren, maar gewoon verantwoording nemen voor het zo te kort schietend eigen beleid in deze en dat aanpassen. Ach ja, ROVER, ook al weer zo'n vrijwilligersclub die zich vooral richt op de Randstad en daarom ook niet echt serieus genomen behoeft te worden, hun reactie bewijst dit al.
 • CCL Leemans

  2 jaar geleden
  Tja als scholen leerlingen verplichten naar school te komen, los van praktijk , examenklassen of kwetsbare. Ken wel situaties. Volle treinen.
 • W Westland

  2 jaar geleden
  Hetzelfde beeld zie op de weg, heel veel auto's, volle snelwegen.... niet alleen de jongeren de schuld geven. Het zijn vooral de werkgevers die werknemers verplichten naar hun werk te komen, de ouders die anders hun kind les moeten geven, deze regering (lees VVD en CDA) durft gewoon geen echte maatregelen te nemen. Een avondklok van 21:00 tot 04:30....dit waren vroeger de normale staptijden........
 • Maarten Liesker

  2 jaar geleden
  Even los van deze casus. Een OMT lid dat een avondklok bepleit, uiteindelijk zijn zin krijgt en daarna in al zijn ijdelheid vrolijk aanschuift in de studio van op1 kan ik niet meer serieus nemen. Mijnheer Voss is af.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.