Volledig scherm
PREMIUM
Brock Sampson (links) en deelnemer Mark, cliënt van Pluryn (uiterst rechts). © Sjaak Snetselaar

Rowing without limits: ‘Ook met handicap kun je roeien'

NIJMEGEN - De Amerikaan Brock Sampson heeft met zijn Nederlandse vrouw Naomi in Nijmegen een roeivereniging opgezet. Rowing Without Limits zet de roeisport op therapeutische wijze in voor zowel mensen met een lichamelijke als mensen met een geestelijke beperking.

Roeien kan iedereen, zelfs als je blind bent of een andere handicap hebt. Dat vindt de Amerikaanse roeicoach Brock Sampson. ,,Roeien klinkt als een zware sport, maar het is eigenlijk een activiteit die weinig van je lijf vraagt. Iedereen kan roeien, ook een persoon met lichamelijke of geestelijke beperkingen’’, zegt zijn vrouw Naomi.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.