Ruim 25 miljoen nodig voor opslag en presentatie Gelders erfgoed

NIJMEGEN  - Voor de opslag en presentatie van kunst en Gelders archeologisch erfgoed is op korte termijn ruim 25 miljoen euro nodig. Museum Het Valkhof, museum KAM en het archeologisch depot, alle in Nijmegen, zijn dringend toe aan ingrijpende verbouwingen.

8 reacties

 • Poe

  2 jaar geleden
  Tjonge fonteinen , hondenstront en piesveldjes , en Nijmegen is zoooo onveilig . Mijn beeld van Nijmegen is gelukkig anders . Prima dat er wat aan cultuur besteed gaat worden . Overigens de provincie betaalt het merendeel . Kunnen veel mensen ervan genieten .
 • Rich

  2 jaar geleden
  De oude museum's waren niet zo wit en licht dat maakt het een beetje mystiqueMaar iedereen zijn smaak.En waarom waren de meeste museum's gratis vroeger en moeten ze nou zoveel kosten komt dat omdat de directie zoveel kost en zoals je al zei dat alles zo te perfect moet. Vroeger kregen ze geen of weinig subsidie.Ik bleef weg omdat de leraar me niets nieuws leerde en ik leerde meer in een museum of op straat en ik heb veel andere studie's gedaan waar ik veel aan deze info heb gehad.
 • Henk Kersten

  2 jaar geleden
  Goh Rich, als je niet had geschreven dat je vroeger vaak weg bleef van school, had ik dat nooit van je gedacht.... Ter zake; Jij noemt het een steriel museum, ik vind het prachtig. Smaken verschillen dus. Iets van de prijs af? Die is nu al zwaar gesubsidieerd dus dat zou de gemeenschap uiteindelijk alleen maar nóg meer kosten. Ik moet zeggen dat ik er van op kijk dat al die technische installaties nu alweer vervangen moeten worden. Bij dit soort grote projecten heb ik vaak het idee dat zaken onnodig duur worden en dat dingen ook creatiever en tegen lagere kosten opgelost kunnen worden. 
 • n Reeker

  2 jaar geleden
  Sluiten al die geldverslindende zaakjes
 • Dion

  2 jaar geleden
  Stop er maar mee, 25 miljoen dat is gewoon niet meer uit te leggen en het Valkhof heeft nog nooit winst gedraaid. Het is daar altijd ruzie binnen het bestuur (ook bij de Lindenberg) en het gaat altijd om geld. Die interims zijn peperduur en verbeteren niets.Doe liever iets wat de Nijmegenaren wel leuk vinden met dat geld. Mooie fontijnen in de stad ofzo, of een leuke foodcourt, hondenparkjes, of nog beter zorg dat onze stad eindelijk weer eens veilig wordt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Nijmegen e.o.