ILLUSTRATIEF - Een mobiele telefoon met een screenshot van het chatprogramma IronChat van het bedrijf Black Box Security uit Elst. De politie heeft bekendgemaakt de encryptie gekraakt te hebben en meegeluisterd te hebben met criminelen.
Volledig scherm
PREMIUM
ILLUSTRATIEF - Een mobiele telefoon met een screenshot van het chatprogramma IronChat van het bedrijf Black Box Security uit Elst. De politie heeft bekendgemaakt de encryptie gekraakt te hebben en meegeluisterd te hebben met criminelen. © Rob Engelaar

Ruim honderd criminelen gearresteerd dankzij nieuwe kraaksoftware van politie Oost-Nederland

Digitale experts van de politie Oost-Nederland schreven speciale software waardoor de berichten van criminelen op beveiligde telefoons live konden worden gevolgd. Deze software, gekoesterd als een digitaal kroonjuweel, is nu ook gebruikt voor het kraken van de beveiligde telefoons van het bedrijf Encrochat. 

8 reacties

 • Loetje

  8 maanden geleden
  Het is al zo lang in het nieuws en bekend dat deze telefoons gekraakt kunnen worden zo slim zijn deze criminelen dus ook weer  niet .
 • Bigmama

  8 maanden geleden
  Doordat een van de providers de gebruikers had gewaarschuwd kwam er een einde aan (staat in het stuk). Dus ja, dit succes kunnen ze melden.
 • Vlijm

  8 maanden geleden
  Lees het bericht eerst even :)
 • Abeltje147

  8 maanden geleden
  Is dit nu verstandig om dit in de media te melden ????
 • Beumus

  8 maanden geleden
  Nu knijpen er een paar hun billen dicht, en even vluchten naar het buitenland gaat nu niet zo gemakkelijk aangezien er weinig gevlogen wordt!
 1. Toch geen Zevenheuvelenloop in voorjaar: voor het eerst sinds 1984 geen Nijmeegse hardloopklassieker
  PREMIUM

  Toch geen Zevenheuve­len­loop in voorjaar: voor het eerst sinds 1984 geen Nijmeegse hardloop­klas­sie­ker

  NIJMEGEN - Er komt geen (uitgestelde) Zevenheuvelenloop 2020 in dit voorjaar. Omdat het vanwege de coronacrisis nog steeds niet is toegestaan evenementen te houden, heeft de organisatie deze week moeten besluiten de 37ste editie helemaal af te gelasten. Het is voor het eerst sinds 1984, toen de eerste Zevenheuvelenloop werd gehouden, dat de Nijmeegse hardloopklassieker niet doorgaat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Jonathan loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

 2. Verkeer in Arnhem vast door botsing tussen truck en auto
  Play

  Verkeer in Arnhem vast door botsing tussen truck en auto

Nijmegen e.o.