Run op winterse producten in de bouwmarkten: van strooizout tot sneeuwschuivers

videoNIJMEGEN - In bouwmarkten is het deze dinsdag een komen en gaan van klanten. Van ruitontdooiers en sneeuwschuivers en van strooizout tot ruitenwisservloeistof; op veel winterse producten is door het winterweer een run ontstaan. ,,Mensen beseffen pas laat dat ze dat soort spullen nodig hebben. Dan kan het zijn dat het zo gebeurd is met de voorraden’’, zegt Theo van der Velden, die de spullen al veertig jaar verkoopt bij de Gamma in Nijmegen-West. 

Volledig scherm
Strooizout bij de Gamma. © DG

Tot ongeveer een week geleden kwam er nog geen klant in de bouwmarkt met een zak of emmer strooizout naar de kassa. Maar sinds afgelopen weekend zijn ze ineens in trek. 

De afgelopen dagen waren het nog zes, zeven artikelen per dag. Inmiddels zijn dat er nog veel meer. Van der Velden: ,,Cijfers heb ik niet, maar vanmorgen was er alleen al één klant die een emmertje of acht kwam kopen. Je ziet dat altijd met dit weer. Een grote groep mensen beseft opeens dat ze nog geen sneeuwspullen in huis hebben en komt gauw naar de bouwmarkt. Met sneeuwschuivers merk je dat ook goed.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.