Zaterdagse drukte bij de milieustraat, enkele weken geleden.
Volledig scherm
Zaterdagse drukte bij de milieustraat, enkele weken geleden. © Bert Beelen

Ruzie door drukte bij milieustraat, DAR zet verkeersregelaars in

NIJMEGEN - Er worden zaterdag verkeersregelaars ingezet om de aanhoudende drukte bij de Nijmeegse milieustraat van de Dar in goede banen te leiden. De milieudienst vraagt bovendien iedereen om thuis te blijven en zeker niet met grofvuil oud papier of ander afval naar de Kanaalstraat te komen.

In een pushbericht voor mobiele telefoons roept de Dar klanten daartoe op.

Het is al weken topdrukte bij alle milieustraten in de regio, maar in Nijmegen lijkt de situatie het meest extreem. De eerste auto’s, vaak met aanhangers, arriveren al een uur voor de openingstijd en dat leidt elke ochtend tot een flinke file. Bijna altijd staat de rij auto’s tot aan de Energieweg. 

Door de lange wachttijden ontstaat er regelmatig ergernis en zijn bezoekers van de milieustraat agressief tegen andere bezoekers of tegen medewerkers van de Dar.


Achterin de rij? Grote mond!
Een van de pijnpunten is als bezoekers vanaf de andere kant van de weg het terrein willen op rijden. Dat leidt tot ergernis en agressie bij de wachtenden aan de andere kant.

Als medewerkers vertellen dat die automobilisten toch echt achteraan moeten aansluiten, krijgen zij ook vaak een grote mond. 

Volgens een woordvoerder is de situatie nog niet zo ver geëscaleerd dat er politie ingeschakeld moest worden. 

Ook op haar website roept Dar bezoekers op weg te blijven.
Volledig scherm
Ook op haar website roept Dar bezoekers op weg te blijven. © dar.nl

Recorddrukte zoals na Hemelvaartsdag
Om de stroom afvalklanten soepel naar binnen te laten rijden, zijn er zaterdag dus wel verkeersregelaars aanwezig. De oproep is echter om vooral niet te komen. Eerder werden op een zaterdag al 2200 bezoekers geteld, een recorddrukte die te vergelijken is met de vrijdag na Hemelvaartsdag.

Omdat veel mensen nu thuis zijn vanwege de coronacrisis, ruimen zij de garage, schuur en zolder op of gaan enthousiast aan de slag in de tuin. Dat leidt tot veel afval.   

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.