Volledig scherm
Met zeis en schep aan het werk in de speeltuin in Groenewoud. © DG

Samen werken op Vaderdag: 'Met je buren aan het werk schept een band'

NIJMEGEN - Je kunt wel samen borrelen op een buurtfeestje, maar niets verbroedert meer dan samen hard werken, vinden de bewoners van de Nijmeegse wijk Groenewoud. Op Vaderdag steken ze daarom gezamenlijk de handen uit de mouwen.

Tientallen meters aan heggen en struiken worden bijgesnoeid, brandnetels worden uitgetrokken, een buurtbewoner gaat hoog onkruid te lijf met een zeis ('Het kan niet anders, we hebben hier geen stroom') en zand wordt opgeworpen om een speelheuvel van te maken. Buurtbewoners van Groenewoud knappen op deze zondag gezamenlijk de speeltuin op. 

Inspraak

De speeltuin die in het midden van de wijk ligt, direct achter de Nijmeegse Scholen Gemeenschap, heeft onlangs nieuwe speeltoestellen gekregen. ,,De oude toestellen waren op'', vertelt Ad Hereijgers van het buurtcomité. ,,De buurt heeft daar inspraak bij gehad en via 'mijn wijkplan' hebben we nog het idee ingediend om een waterpomp te plaatsen. Dat is toegekend, hebben we vorige week gehoord.''

Met de gemeente Nijmegen is afgesproken dat de buurt het groen zo veel mogelijk zelf onderhoudt. ,,Omdat we het leuk vinden om te doen, en samen hard aan iets werken schept een band. Je leert je buurt zo goed kennen. Ik raad het iedereen aan.'' Het onderhoud aan de speeltuin gebeurt zo'n vier keer per jaar. De opknapbeurt van vandaag hangt samen met de nieuwe toestellen die zijn geplaatst en de officiële opening van de speeltuin op zondag 1 juli door wethouder Bert Velthuis. 

Dat het Vaderdag is, maakt het volgens de buurt alleen maar extra bijzonder. Hereijgers: ,,De kinderen kunnen ondertussen spelen, het geeft wel het vaderdaggevoel.''

Volledig scherm
Met zand wordt een kleine heuvel gecrëerd. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.