Sauna? Of groene vingers van hennepkwekerij?

NIJMEGEN - De politie in Nijmegen grijpt het winterweer aan om mogelijke hennepkwekerijen op te sporen. Op Facebook en Instagram publiceert de politie een foto van een dak van een woning waarop de sneeuw is gesmolten, terwijl dit bij de buren niet het geval is. 

13 reacties

 • tgm beuningen

  5 jaar geleden
  De sneeuw smelt altijd door warmte en bij een iets warmer dak wat eerder. Dus een paar warmtebronnen zijn al genoeg om een verschil te zien. Maar met 20 wordt het dak vermoedelijk niet eens wit en dat valt dan al meteen op.
 • Blom Dondje

  5 jaar geleden
  Loop je dat risico niet bij een slecht aangelegde sauna ?
 • FFF

  5 jaar geleden
  Zolang de staat het toelaat dat er legaal verkocht mag worden in de coffeeshops werk je het kweken in de hand. Dus wie is de veroorzaker van dit probleem, juist de staat. Geen coffeeshops en kweek toelaten dan ben je overal van af. 
 • Harris

  5 jaar geleden
  Als de sneeuw gaat smelten door de warmte, heb je het al gauw over 10 - 20 lampen = 4000 - 8000 watt. Dat is vrijwel altijd gevaarlijk belastend voor de elektrische installatie en al helemaal omdat de belangrijkste beveiliging, de huiszekering, meestal wordt ontdoken.
 • Saphora026

  5 jaar geleden
  Het stoort mij enkel dat er telkens wordt gepraat over brandgevaar, ik ben het er mee eens dat als je 20 lampen op je zoldertje hebt aangesloten over een boxdraadje, dat het inderdaad nogal gevaarlijk is. Ik ben ook geen voorstander van jatten van stroom, dat vindt ik zelfs achterbaks en laf. Maar laten we wel even eerlijk blijven. Wanneer je de boel gewoon goed aansluit en regelt, dan heb je net zo veel risico als met een gemiddelde frituurpan, zonnenbank, sauna... Ik vindt het jammer dat de hobbykweker hiermee net zo gestigmatiseerd wordt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen