‘Schaam je kapot’: Koning Willem-Alexander uitgejouwd door demonstranten in Nijmegen

MET VIDEONIJMEGEN - Koning Willem-Alexander heeft vandaag het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc in Nijmegen geopend. Bij aankomst werd hij opgewacht door honderden belangstellenden die hem met applaus begroetten. Ook was er een handjevol demonstranten dat ‘schaam je kapot’ naar hem zong.

87 reacties

 • Gerard Schuurman

  2 maanden geleden
  Loek van Bokhoven, u somde een aantal republieken op. Maar het Verenigd Koninkrijk, (de naam zegt het al) een republiek..?? Boris Johnson was geen staatshoofd, maar een minister-president, zoals Mark Rutte hier. Inderdaad is onze koning een verbindende factor. De demonstranten hebben bij de koning niets te zoeken, ze moeten in Den Haag zijn.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ patricia saulus van Meerten. Jij moet nodig terug naar school. Je snapt niet wie er in Nederland de beslissingen neemt.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @patricia saulus van meerten: Gôh, ik wist niet dat de koning daarvoor allemaal verantwoordelijk is. Heb ik blijkbaar weer iets gemist. Mits in functie, zou ik toch zeggen dat Elbert Jansen in zijn laatste reactie het juist verwoord wat betreft de positie van de Koning.
 • Chris Hagen

  2 maanden geleden
  Overgrootmoeder benoemde 22 februari 1944 niet via radio Oranje.
 • Ineke Elbers

  2 maanden geleden
  Ik vraag me af waarop iedereen dde laatste jaren op heeft gestemd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen