‘Schandalig dat volwassenen een kinderfeest kunnen verpesten’

videoNIJMEGEN - Vooral in Nijmegen leidt de Zwarte Pietendiscussie tot concrete demonstraties rond de intocht, ook al heeft Nijmeegs burgemeester Hubert Bruls aangegeven dat hij dat dit jaar niet tolereert. Kick Out Zwarte Piet wil protesteren tégen de traditionele Piet, terwijl een groep voetbalsupporters van NEC die demonstranten met harde hand wil verwijderen van de Waalkade.

Volledig scherm
Demonstranten van de actiegroep 'Kick Out Zwarte Piet' voeren actie tijdens een Sinterklaasfeest in Ahoy. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?
    PREMIUM
    video

    De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

    NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.