Volledig scherm
Onderzoek na het schietincident in Heseveld. © Paul Rapp

Schietpartij in Nijmeegse wijk Heseveld lijkt gerichte liquidatiepoging

NIJMEGEN - De schietpartij van afgelopen vrijdagmiddag 21 september in de Nijmeegse wijk Heseveld lijkt op een gerichte liquidatiepoging. Dat blijkt uit nieuwe informatie die vanavond door de politie bekend werd gemaakt tijdens het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' op NPO1.

Volledig scherm
De auto van waaruit waarschijnlijk geschoten is. © Opsporing Verzocht

De politie stelt dat er vanuit een auto gericht op een man is geschoten. Dat gebeurde op het kruispunt van de Steven Vennecoolstraat met de Danielsweg in Nijmegen-West. De man werd daarbij waarschijnlijk niet geraakt en schoot ogenblikkelijk terug, zo maakte de politie verder bekend. 

Woordvoerder Jan Thijs van Hemmen spreekt van 'zo'n 15 kogels' die in ramen en regenpijpen terecht kwamen. Hij noemt het een wonder dat er daarbij geen andere slachtoffers zijn gevallen en spreekt van een 'levensgevaarlijke situatie'. Hij waagt zich niet aan de bevestiging dat het om een poging tot liquidatie ging. ,,Dat onderzoeken we.''

Tijdens de uitzending werden camerabeelden getoond van wat de politie als een mogelijk zwarte  Volkswagen Golf ziet met siervelgen. ,,Het kan ook een Polo zijn geweest'', aldus Van Hemmen. ,,We laten ons graag door autokenners inlichten.'' In die auto zat degene die het vuur op de man heeft geopend. ,,Er hebben minstens twee mensen in de auto gezeten, de schutter en de bestuurder'', aldus Van Hemmen. Die auto was ook al gezien door verschillende getuigen.

De politie heeft ook het signalement bekend gemaakt van de man die terug schoot. Het ging om een blanke man met kort donkerblond haar in donkere of zwarte kleding.

Omwonenden vertelden vrijdagmiddag dat er een tweede auto bij de schietpartij betrokken was en spraken van een donkerkleurige BMW. Volgens de omwonenden schoten de inzittenden van beide auto's op elkaar.  Dat detail kwam in de uitzending van 'Opsporing verzocht' niet terug. Van Hemmen kan daar niets over zeggen omdat hij inhoudelijk niet betrokken is bij het onderzoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.