Volledig scherm
Extra politie in Leuvensbroek na de schietpartij in Nijmegen. © DG

Schietverdachte Leuvensbroek blijft nog langer vast

ARNHEM/ NIJMEGEN – De 21-jarige jongeman die vastzit voor het beschieten van zijn 19-jarige kwelgeest bij winkelcentrum Leuvensbroek in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt, blijft vast zitten. Zijn advocaat vroeg woensdag voor de rechtbank in Arnhem vergeefs om zijn vrijlating.

De advocaat van de 21-jarige verdachte meent dat de maatschappij nu wel van de ergste schrik bekomen is, omdat de schietpartij niet willekeurig is en het onderliggende conflict ingedamd. Het slachtoffer werd in zijn hand en arm geraakt.

Afgeperst

Het schot op 2 april 2018 was volgens diverse bronnen uit de buurt de escalatie van een conflict tussen twee stellen broers uit Lindenholt: de 21-jarige verdachte en zijn jongere broertje versus het 19-jarige slachtoffer en diens oudere broer. De schutter en zijn familie zouden afgeperst zijn door het slachtoffer en zijn broer.

Ook denkt de advocaat dat een eventuele straf niet boven de zes maanden cel uitkomt als de rechtbank de zaak in het juiste perspectief ziet, en die tijd zit de verdachte al vast. De verdachte die qua ontwikkeling jong is voor zijn leeftijd en nog bij zijn ouders woonde, zou wat de advocaat betreft volgens het jeugdstrafrecht moeten worden berecht.

Met voorbedachten rade

Maar de officier van justitie houdt er nog steeds rekening mee dat het schot wellicht een poging tot moord was, met voorbedachten rade, gericht op het hoofd of lichaam. De rechtbank was met haar eens dat vrijlating op dit moment niet aan de orde is.

Sporenonderzoek dat mogelijk nog uitwijst wie de kogel in hun handen hebben gehad, is nog niet klaar. Daarom werd de zaak uitgesteld tot december.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.