Mila, de dochter van een van de huurders, in de schimmelflat in de Meijhorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Mila, de dochter van een van de huurders, in de schimmelflat in de Meijhorst. © Foto: Bert Beelen

Schimmelflats in Meijhorst krijgen grote renovatie, maar is het genoeg? ‘Doe ook iets aan het lawaai’

NIJMEGEN - De 192 flatwoningen in de Nijmeegse wijk Meijhorst waar sprake is van schimmel, tocht en lekkages ondergaan eind dit jaar een grote renovatie. Bewoners zijn blij met het onderhoud, maar vrezen dat het niet alle problemen verhelpt. ,,Ook aan het lawaai moet iets gedaan worden”, zegt huurder Christel Bakker. 

12 reacties

 • Marijke Stoffelen

  1 maand geleden
  Ik hoor al 35 jaar als mijn buren het toilet doorspoelen
 • Ma Vd Zan

  1 maand geleden
  N.a.v. Jamie Lamers, Het klopt niet dat schimmel uitsluitend het gevolg is van huurders die hun woning slecht onderhouden. Ook vertrekken kan niet zomaar, vanwege slecht woonbeleid in NL! Graag op uw woorden letten! Zijn nogal bot en kwetsend! Bij slecht geïsoleerde woning huur wettelijk laten bevriezen totdat verhuurder problemen heeft opgelost. Het is probleem van verhuurder, en die moet het oplossen. Niet de huurder!
 • F.H Wouters

  1 maand geleden
  Ook hier moet de Jonge iets tegen doen. Wettelijke regels voor huurverhoging en verplicht regelmatig onderhoud te plegen.
 • P de Ruiter

  1 maand geleden
  zo te zien metalen ramen en kozijn deze hebben helaas geen koude bruggen en daardoor altijd condensvorming binnen geven wanneer er niet voldoende of niet regelmatig geventieleerd word. Enige remedie is regelmatig droogmaken en schoonmaken dan voorkom je schimmel.
 • H.E.M. Arts

  1 maand geleden
  N.a.v. Japie Lamers. Schimmel is niet altijd een kwestie van slecht huurderschap. Douches zonder buitenraam zijn moeilijk droog/zonder schimmels houden. Woningen met enkel glasramen zijn veelal ook vochtiger dan goed geïsoleerde huizen. Iets anders huren is gemakkelijker gezegd dan gedaan bij het huidige aanbod aan huurwoningen. Ook met de huidige energieprijzen zal het huis goed droog houden voor menige huurder met al vochtproblemen in huis niet meevallen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.