Volledig scherm
De brandweer probeert het schip leeg te pompen en het lek te achterhalen. © Tom Hessels

Schip met graan vaart zich lek op bodem Waal bij Nijmegen

NIJMEGEN / WEURT - Een Duits binnenvaartschip met graan heeft zich lek gevaren op de bodem van de Waal ter hoogte van Nijmegen. Zelfstandig heeft het schip de calamiteitensteiger in Weurt weten te bereiken, waar de brandweer een poging doet om het te redden.

De brandweer probeert het schip leeg te pompen en zo het lek te vinden. Er staat in ieder geval een halve meter water in de machinekamer. 

De exacte schade aan de boot is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk wat de precieze oorzaak is van het lek, dus ook niet of het komt doordat het schip te zwaar beladen is.

Een berger is onderweg om het van de brandweer over te nemen.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.