Schoen gevonden bij Maas-Waalkanaal bij zoektocht naar vermiste Marga (60) uit Nijmegen

Update/VideoNIJMEGEN - De politie zocht woensdag en donderdag met hulp van honden naar de vermiste 60-jarige Marga P. uit Nijmegen. Die zoekactie leidde naar het Maas-Waalkanaal. Daarbij is donderdagmiddag een schoen gevonden door vrijwilligers van Reddingshondenbrigade RHWW. De politie zocht ook met een duikteam in het kanaal. 

Aan het eind van de middag staakte de politie de zoektocht. Deze wordt vrijdag weer voortgezet.

De vrouw wordt sinds dinsdagmiddag vermist. Ze verliet in overspannen toestand haar woning aan de Jadestraat. Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven is de zoekactie woensdagmiddag samen met de politie gestart op verzoek van de familie. Twintig vrijwilligers van het RHWW hebben afgelopen nacht tot drie uur gezocht met veertien honden. Dat gebeurde in Hatert, tot en met de overkant van het kanaal.

De schoen

Volledig scherm

Honden sloegen aan op de plek waar de schoen donderdag langs het kanaal is gevonden. Dat is ter hoogte van Sportvereniging Hatert. De schoen stond geklemd tussen twee basaltblokken. Of de schoen van Marga is, is nog niet geheel duidelijk. Wel gaat het om een schoen met schoenmaat 38, dit zou ook de schoenmaat zijn van de vermiste vrouw.

De politie verzoekt mensen die tips hebben te bellen met 0900-8844, bij een dringende situatie mag ook 112 gebeld worden.

Het signalement van de vrouw
– blanke vrouw
– 60 jaar oud
– zwarte jas
– grijs shirt met 3/4 mouwen
– zwarte schoenen met witte rand
– stretch broek (kleur onbekend)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.