Schokkende film trekt tientallen kijkers naar Hunnerpark ondanks onstuimig weer

NIJMEGEN - Warm aangekleed kwamen enkele tientallen mensen donderdagavond naar het Hunnerpark in Nijmegen. Daar liet de Partij voor de Dieren Gelderland de documentaire Dominion zien, die eerder in Den Haag door burgemeester Krikke werd verboden omdat de beelden te schokkend zouden zijn voor het winkelend publiek. 

Om mogelijke bezwaren te voorkomen, was in Nijmegen gekozen voor een locatie buiten het winkelgebied. Als gevolg van het onstuimige weer was het aantal kijkers wat lager dan verwacht. 

De Australische documentaire laat zien wat er gebeurt achter de deuren van slachthuizen en is deels met verborgen camera's gefilmd. De PvdD Gelderland hoopt het bewustzijn hierover te vergroten. ,,Het is weliswaar in Australië gefilmd, maar de industriële manier van slachten is hier hetzelfde”, zegt voorzitter Tim Zeegers. ,,We hopen dat de film mensen aan het denken zet.”

Volledig scherm
Filmposter van de Australische documentaire Dominion. © Dominion
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Dokken voor St. Steven als we willen blijven krupe’

    ‘Dokken voor St. Steven als we willen blijven krupe’

    NIJMEGEN - Het besluit om twee euro entree te vragen voor een bezoek aan de Stevenskerk in Nijmegen, roept uiteenlopende reacties op. De stichting die de kerk beheert, kondigde deze week een proef met entreeheffing aan die op 1 augustus begint. ‘Een kerk is het huis van God en staat open voor iedereen. Daar hoef je niet voor te betalen’, reageert een tegenstander op de website van De Gelderlander. Een ander vindt het jammer, ‘want straks kunnen mensen met (zeer) lage inkomens niet meer in de Stevenskerk terecht, een van de weinige gratis attracties in de stad’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.