Schokkende film trekt tientallen kijkers naar Hunnerpark ondanks onstuimig weer

NIJMEGEN - Warm aangekleed kwamen enkele tientallen mensen donderdagavond naar het Hunnerpark in Nijmegen. Daar liet de Partij voor de Dieren Gelderland de documentaire Dominion zien, die eerder in Den Haag door burgemeester Krikke werd verboden omdat de beelden te schokkend zouden zijn voor het winkelend publiek. 

Om mogelijke bezwaren te voorkomen, was in Nijmegen gekozen voor een locatie buiten het winkelgebied. Als gevolg van het onstuimige weer was het aantal kijkers wat lager dan verwacht. 

De Australische documentaire laat zien wat er gebeurt achter de deuren van slachthuizen en is deels met verborgen camera's gefilmd. De PvdD Gelderland hoopt het bewustzijn hierover te vergroten. ,,Het is weliswaar in Australië gefilmd, maar de industriële manier van slachten is hier hetzelfde”, zegt voorzitter Tim Zeegers. ,,We hopen dat de film mensen aan het denken zet.”

Volledig scherm
Filmposter van de Australische documentaire Dominion. © Dominion
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.