Een vrijwel lege pc-ruimte op de Radboud Universiteit (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrijwel lege pc-ruimte op de Radboud Universiteit (archieffoto). © Erik van ’t Hullenaar

Scholen en universiteiten in regio geven ook in nieuwe studiejaar onderwijs op afstand: ‘Complexe puzzel’

ARNHEM/ NIJMEGEN/ TIEL/ WAGENINGEN - Onderwijs op afstand voert in het eerste halfjaar van het nieuwe studiejaar nog de boventoon op roc’s, hogescholen en universiteiten. Ook in deze regio. ‘Een complexe puzzel moet worden gelegd.’

Prioriteit bij het karige ‘fysieke’ onderwijs dat wel kan doorgaan, komt te liggen op praktijklessen en toetsen die niet digitaal afgenomen kunnen worden. Dat lijkt vanwege de aanhoudende coronacrisis het meest waarschijnlijke scenario voor het nieuwe studiesemester. Dat begint in september.

Woordvoerders van de Radboud Universiteit, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en roc’s in het Rivierengebied en Nijmegen zeggen dat voor definitieve besluitvorming de komende persconferentie van premier Mark Rutte (volgende week) moet worden afgewacht. Maar ze wijzen alvast op hobbels die een snelle terugkeer naar de oude situatie onmogelijk lijken te maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.