Een vrijwel lege pc-ruimte op de Radboud Universiteit (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrijwel lege pc-ruimte op de Radboud Universiteit (archieffoto). © Erik van ’t Hullenaar

Scholen en universiteiten in regio geven ook in nieuwe studiejaar onderwijs op afstand: ‘Complexe puzzel’

ARNHEM/ NIJMEGEN/ TIEL/ WAGENINGEN - Onderwijs op afstand voert in het eerste halfjaar van het nieuwe studiejaar nog de boventoon op roc’s, hogescholen en universiteiten. Ook in deze regio. ‘Een complexe puzzel moet worden gelegd.’

10 reacties

 • Lisa

  8 maanden geleden
  De impact is vooral groot voor díe studenten die nu geen stage en verplichte buitenlandse semester kunnen doen. Voor de HAN zijn dit de 3e jaars.Waarom niet eerst de lessen van 4e jaar volgen en daarna de stage en uitwisseling doen. Verder vind ik dat de economie enorme schade wordt toegebracht door het huidige corona beleid. 1.5 meter prima, maar laat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid nemen wat betreft wel of geen sport, vakantie, bioscoop,  café enzv. Tenslotte kunnen volwassenen prima zelf inschatten of we tot de risico groep behoren of niet.
 • Martin

  8 maanden geleden
  Otto Abetz was een duitse oorlogs misdadiger en SS Brigadeführer. Deze hadden ook zeer verachtelijke denkbeelden en standpunten. Betreft de crisis, deze zal zeker ingrijpende financiële gevolgen hebben, maar Nederland kan wat dat betreft een stootje hebben. Tot er een vaccin of medicijn gevonden word zal er een aanpassing in de levenswijze moeten komen, om zo min mogelijk slachtoffers te krijgen. Of dit nu jongeren, volwassenen of ouderen zijn maakt niet zo veel uit, iedereen heeft het recht om zo lang mogelijk te kunnen blijven leven.  Fijne zondag!
 • de heer J. Zomers (67)

  8 maanden geleden
  Klopt de economie is heel belangrijk - het middel wordt erger dan de kwaal.Zeker nu Corona bijna ten einde is... dadelijk hebben we veel werklozen en geen geld.
 • R. Fluit

  8 maanden geleden
  Die norm van 1,5 meter is inmiddels al lang achterhaald. Uit diverse studies blijkt dat het het coronavirus zich ophoudt in ventilatiekanalen. Als er goed geventileerd wordt is er niets aan de hand. Daarom gaan er zoveel bejaarden dood in de bejaardentehuizen. In India en Bangladesh (nog dichter bevolkt dan NL) leven de mensen op straat. Daar zijn amper doden gevallen ook niet in de townships.Mijn advies: test iedereen en ga gewoon open met de ramen wagenwijd open.
 • de heer J. Zomers (67)

  8 maanden geleden
  Corona wordt nu snel minder - dit zie je ook in de ons omringende landen.De verwachting is dat de 1,5 meter norm in de buurlanden binnenkort wordt teruggebracht naar 1 meter of zelfs naar een halve meter..... hierdoor wordt alles een stuk gemakkelijker.Echter we zien nu dat het RIVM en Rutte gehecht raken aan de 1,5 meter maatschappij - zodanig dat ze dit niet meer willen terugdraaien... ook al is Corona voorbij.Rutte heeft op TV gezegd dat de 1,5 meter maatschappij het nieuwe normaal wordt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Bouwvakkers onwel door ongeluk op zandafgraving Spijk
  Play

  Bouwvak­kers onwel door ongeluk op zandafgra­ving Spijk

 2. Samenvatting | Vitesse - ADO Den Haag
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Vitesse - ADO Den Haag

  19 januari

Nijmegen e.o.