School waarschuwt voor 'zelfmoordspel' Momo

NIJMEGEN - S04 De Windroos in Nijmegen, een school voor speciaal onderwijs, heeft ouders gewaarschuwd voor de Momo Challenge, een 'spel' dat spelers app'jes stuurt met steeds gevaarlijkere opdrachten. Omdat de laatste opdracht 'pleeg zelfmoord' is, wordt de Momo Challenge een zelfmoordspel genoemd, een variant op de uit 2016 bekende Blue Whale Challenge.    

13 reacties

 • Frits

  2 jaar geleden
  Ik schat mijn kind in als intelligent genoeg om niet in opdracht van een anonieme spelleider zelfmoord te plegen, en maak me dus niet druk om dit soort onzin.
 • sofie

  2 jaar geleden
  De jeugd? Nee kinderen! Los van de vraag of ze wel een telefoon zouden  moeten hebben is het gewoon ziek om dit soort dingen te maken.
 • Piet Mondriaan

  2 jaar geleden
  Misschien bij een volgende reactie eerst even goed de feiten nalopen. 
 • Piet

  2 jaar geleden
  En nu kent iedereen momo. Waarmee ik niet wil zeggen dat dit artikel niet goed is. Integendeel, het is juist goed dat ouders hiervoor nu gewaarschuwd zijn. Wat is dat voor een ziekelijk spel met de opdracht 'pleeg zelfmoord'. Welke zieke geest verzint zoiets...?Ouders let op je kinderen!
 • Bibi

  2 jaar geleden
  Haal in vredesnaam die enge foto weg!Die alleen al.veroorzaakt nachtmerries. Wat een verstand!
 1. Opluchting, maar ook wantrouwen bij tattoostudio's: ‘Wij werken altijd al superhygiënisch, dit was met geen enkele pen te beschrijven’
  PREMIUM
  2

  Opluchting, maar ook wantrouwen bij tattoostu­dio's: ‘Wij werken altijd al superhygië­nisch, dit was met geen enkele pen te beschrij­ven’

  Tattoostudio's mogen eindelijk de deuren weer openen. Opluchting was er gisteravond na het zien van de persconferentie, waardoor sommigen toch ook wel verrast waren. De afgelopen maanden liep de frustratie op bij de ondernemers, tattoo-artists en piercers. Waar de wachtlijsten voor een tatoeage lang waren, lagen de naalden stil. De branche benadrukt dat er -ook voor corona al- met zeer strenge hygiëneregels gewerkt wordt. ,,Met alle respect voor de kappers, maar dit was echt met geen pen te beschrijven.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'
  Play

  Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'

 2. Traumahelikopter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt
  Play

  Traumaheli­kop­ter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt

Nijmegen e.o.