‘Schooldreiger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’

VIDEO | UPDATENIJMEGEN - Het Technovium-gebouw aan de Heijendaalseweg in Nijmegen is deze donderdagmiddag ontruimd nadat een man met een wapen in de hand binnen stond. De politie laat weten dat inmiddels het gevaar is geweken en een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden. Kennelijk was de student bezig met de opname van een video die moest lijken op het computerspel Grand Theft Auto.

Een andere student was getuige van de aanhouding van de 25-jarige. ,,Hij had een filmpje gemaakt in de stijl van het spel Grand Theft Auto (GTA). De aanhouding was vet heftig.’’ Daarop is een jongen te zien in een oranje shirt die met een getrokken automatisch handvuurwapen door de gang van de vierde verdieping loopt van het Technoviumgebouw. 

Geschrokken studenten belden direct de politie, die met groot materieel uitrukte. Later op de dag bleek dat het vermoedelijk om een groot misverstand ging. De opgepakte man zou een student Mediavormgeving zijn van het roc, die met een zelfgekozen schoolopdracht bezig was. De politie beklaagde zich na alle tumult erover dat de school slecht had gecommuniceerd en de beveiliging van het Technovium-gebouw in Nijmegen niet was geïnformeerd.

Kogelwerende vesten

Nadat er alarm werd geslagen kwamen diverse politiewagens naar het Technovium. Volgens de getuige gingen agenten in uniform en politiemensen in burgerkleding maar met kogelwerende vesten naar binnen om de jongen aan te houden. 

,,Wij kregen de melding dat er iemand met een vuurwapen in het schoolgebouw rondliep. Daarom hebben we de school laten ontruimen en hebben we de man met het wapen onschadelijk gemaakt. Daarbij gaan we ervan uit dat het om een echt wapen gaat. Zo zag het er ook uit. Pas later bleek dat het een nepwapen was’’, laat de woordvoerder weten. 

De aangehouden student wordt verhoord op het politiebureau. Inmiddels is het gebouw weer vrijgegeven. 

Volledig scherm
De student is door de politie aangehouden in het Technovium. © Timo van Elst
Volledig scherm
Het Technovium. © David van Haren

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.