Volledig scherm
Op de plek van de oude Blauwe Buut komen sociale huurwoningen. © DG

Schoolgebouwen weg voor woningen

NIJMEGEN - Twee oude schoolgebouwen in Nijmegen-Oost gaan op termijn plaatsmaken voor woningen. Het gaat om de voormalige basisschool de Blauwe Buut aan de Molukkenstraat en de oude vmbo-school van het Montessori College aan de Berg en Dalseweg 295. In beide gebouwen zitten nu tijdelijk gebruikers.

De afgelopen weken heeft Nijmegen enkele oude noodlokalen en gymlokaal achter de oude vmbo-school al laten slopen. De komende tijd wordt hier nog bodemonderzoek gedaan, mogelijk is een bodemsanering noodzakelijk. Aanvankelijk had Nijmegen hier een groot aantal appartementen gepland, maar daar ziet de gemeente nu vanaf. De vraag hiernaar is te klein. 

Prijsvraag

De gemeente wil nu een 'ontwikkelprijsvraag' uitschrijven. Projectontwikkelaars kunnen een bod doen voor een nieuwbouwplan. Wethouder Bert Velhuis van Wonen wil de grond hier inzetten voor dure koop en eventueel dure huur. De locatie sluit goed aan op het Kops Plateau waar al vooral vrijstaande woningen staan.

In de voormalige vmbo-school zit nu tijdelijk een zestal creatieve bedrijfjes van ondernemers en kunstenaars.  Op zaterdag 1 juli houden die een open dag van 13.00 tot 21 uur. Mogelijk kunnen zij hier nog wel een paar jaar blijven zitten.

Goedkoop

Op de plek van de Blauwe Buut komen met name  goedkope woningen. Velthuis steunt die ontwikkeling hier met een 'subsidie' van een miljoen euro. Hij zet in op 30 tot 40 sociale betaalbare huurwoningen. Hij wil daarnaast enkele kavels aan particulieren verkopen.

Voor de nieuwbouwplannen op beide  schoollocaties moeten de bestemmingsplannen nog worden aangepast. Dat vergt al snel een jaar.

Volledig scherm
De oude vmbo-school aan de Berg en Dalseweg. © dg

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.