Schoolhond Charlie laat alle harten smelten op Nijmeegse basisschool: ‘De meeste tijd ligt ze als een prinses te slapen’

VIDEONIJMEGEN - Charlie lijkt een hond zoals elke andere hond. En toch is ze net wat specialer, want ze is de schoolhond van basisschool Vossenburcht in de Nijmeegse wijk Hatert. 

4 reacties

 • Renske Ķort

  2 jaar geleden
  Hou nooit je gezicht bij de kop van een hond! Het is overduidelijk dat de hond zich niet prettig voelde toen hij werd geknuffeld door de leerling en dit is niet veilig voor de leerlingen. Het is ook erg onhygiënisch. Vooral tijdens een pandemie. Het is belangrijk dat kinderen leren omgaan met emoties en er over kunnen communiceren. Dat leren ze niet door een hond te knuffelen. En wat gebeurd er wanneer een kind allergisch is voor honden?
 • Yzord Magdalena

  2 jaar geleden
  Ramona meid, ben super trots op jou en Charlie. Want honden zijn hoe dan ook altijd je allerbeste vriend als je lief voor ze bent. Gr. Alex
 • Marleen Verstraeten

  2 jaar geleden
  Fantastisch, hier zouden meer scholen en voorbeeld aan kunnen nemen, elke school een dierenopvang aan huis, dan leren de kindern ook weer wat empathie en plichtgevoel is, want dat wordt thuis nog maar zelden aangeleerd..
 • Jan Peters

  2 jaar geleden
  Leuk om te lezen, en ook leuk wat ze doet, voor iedereen op die school, namelijk zorgen voor een lach, en verdriet minderen.