Schrappen Vierdaagsefeesten stuit op flinke kritiek, maar ook begrip: ‘Onwijs balen, alwéér een verloren jaar’

VIDEONIJMEGEN - De knoop is doorgehakt: met de kennis van nu durft de Stichting Vierdaagsefeesten het niet aan om de Vierdaagsefeesten door te laten gaan. Veel horecaondernemers en andere culturele partijen hadden al tijd en energie gestoken in een aangepaste versie van het Nijmeegse evenement in juli. Zij balen, al hadden de meesten er al geen vertrouwen meer in. 

6 reacties

 • Jan Bergmans

  7 maanden geleden
  @Cor, in 2012 waren er nog 2.800 IC Bedden.... Die zijn natuurlijk drastisch verminderd omdat de bevolking groeit én vergrijst. Daarom kun je ook op Internet terugvinden dat er in 2015 en 2018 tijdens de griepgolven zorg is afgeschaald en de IC overvol lag. Staat gewoon in de MSM kranten van die periode.....
 • Cor Hafner

  7 maanden geleden
  Beste Anneke, ik heb bij de griep nog nooit gezien dat de ic uitpuilde, maar ik begrijp je teleurstelling wel.
 • Jan Bergmans

  7 maanden geleden
  Het is bewezen dat er in de buitenlucht héél véél besmettingen plaatsvinden, Toch?
 • Pieter Zeeuw

  7 maanden geleden
  Ik zet thuis wel een feesttent op in de tuin en nodig een muziekbandje uit. Zeker zo gezellig als in de stad en de buren worden ook uitgenodigd.
 • Ellen Verrips

  7 maanden geleden
  Vierdaagsefeesten zonder Vierdaagse! Dat is pas vreemd!
 1. Vierdaagsefeesten 2021 gaan definitief niet door: ‘Voelt als stranden in het zicht van de haven’
  PREMIUM

  Vierdaagse­fees­ten 2021 gaan definitief niet door: ‘Voelt als stranden in het zicht van de haven’

  NIJMEGEN - Met pijn in het hart heeft Stichting Vierdaagsefeesten de knoop doorgehakt: de editie 2021 gaat niet door. Tot deze week is gewerkt aan een light-versie met 1,5 meter-regels, in nauw overleg met gemeente en hulpdiensten. Toch wordt gevreesd voor een onbeheersbare toeloop van mensen, het stadscentrum van Nijmegen is immers vrij toegankelijk. Directeur-bestuurder Joris Bouwmeister: ,,Dit voelt als stranden in het zicht van de haven.”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.