Volledig scherm
Schutting in wording rondom AH Jacobslaan. © Bert Beelen

Schutting rond Albert Heijn XL St. Jacobslaan als voorbereiding voor verbouwing

NIJMEGEN - Bouwvakkers zijn begonnen met het plaatsen van een schutting langs de Albert Heijn XL aan de St. Jacobslaan in Nijmegen. Dat hekwerk is bedoeld om de gevel van het pand aan het zicht te onttrekken. Als de schutting er eenmaal staat, wordt een begin gemaakt met het vernieuwen van de gevelplaten. 

Volgens een mededeling op de Facebookpagina van de winkel zijn de hekken ook een voorbode voor de grote verbouwing van de winkel in het voorjaar van 2020. 

Assistent-filiaalmanager René Bloemers van de Albert Heijn wil nog niets zeggen over de aanstaande verbouwing. ,,Daar gaat het hoofdkantoor over.’’ Maar de plaatsing van het hek was wel aanleiding voor Albert Heijn om de buurt te informeren met een huis-aan-huisbrief. ,,En onze vaste klanten krijgen komend weekeinde uitleg over wat we aan het doen zijn. Mensen moeten natuurlijk weten wat er gebeurt en dat ze gewoon voor hun boodschappen in hun Albert Heijn terecht kunnen.’’

Veiligheid

Het werk aan de gevelplaten van het filiaal van AH kan beginnen als de schuttingen klaar zijn. Bloemers: ,,Dat wordt een flink hekwerk dus het kan even duren voordat het klaar is. Het hek zorgt ervoor dat het er ook netjes blijft uitzien als er gewerkt wordt aan de buitenkant van de winkel. En de hekken zijn natuurlijk voor de veiligheid.’’

Of in het voorjaar van 2020 dezelfde verbouwing wordt uitgevoerd die aanvankelijk voor de zomer van 2018 gepland stond, kan Bloemers niet zeggen. In dat jaar stelde Albert Heijn een grote ingreep in het St. Jacobslaanfiliaal uit

De reden: een tegenvallende winkelmarkt. Albert Heijn zou extra ruimte gaan onderverhuren die door de verbouwing ging ontstaan. Onzekerheid over het vinden van die huurders zou mede reden zijn geweest om de verbouwing uit te stellen. 

Bij het hoofdkantoor van Albert Heijn was niemand bereikbaar om de bouwplannen nader toe te lichten.

Volledig scherm
De palen voor de nieuwe schutting zijn geplaatst aan de Sint Jacobslaan in Nijmegen. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.