Volledig scherm
3000 PIECES is een van de acts die 19 juni in Trianon optreden. © KenT Fotografie

Schuum: Nieuw podium voor beginnende muzikanten

NIJMEGEN - Er zijn weinig speelplekken voor startende bands, zangers en rappers. Het nieuwe Nijmeegse platform Schuum gaat daarom maandelijks muziekavonden organiseren waar lokale artiesten optreden. Dat gebeurt in bestaande cafés en zaaltjes. De eerste avond is woensdag 19 juni in Trianon.

Schuum is de plaatselijke uitwerking van Poppunt Gelderland. Dat is een samenwerking van onder meer de podia Luxor Live in Arnhem, Doornroosje in Nijmegen, Gigant in Apeldoorn en de Provincie Gelderland. Bedoeld om beginnende bands te ondersteunen met faciliteiten als oefenruimten en podia.

Popmakelaar Lotte Slenders gaat in Nijmegen muziekavonden organiseren en na de zomer start ze ook met muzikantencafés. ,,Behalve Trianon ga ik meer cafés met een podium benaderen. Zodat we ervoor kunnen zorgen dat de acts passen bij het café en zijn publiek.

Connectie met de regio

Muzikanten die willen optreden, kunnen zich aanmelden bij Schuum. Slenders: ,,Voorwaarde is dat ze een connectie met de regio hebben en minstens twintig minuten aan eigen werk kunnen spelen."

Na de eerste avond in juni ligt Schuum even stil hoewel het platform wel van zich laat horen tijdens de Vierdaagsefeesten. Vanaf september is er een maandelijks podium. Tijdstip en locatie zijn te vinden op Facebook en Instagram op de pagina Schuumnimma.

Op 19 juni spelen vanaf 20.30 uur drie acts in café Trianon. Dat zijn de singer songwriters Elise Bos & John Carrie, de rockband Millennium Made en 3000 PIECES dat een mix van hiphop, rap, funk en reggae brengt. De toegang is gratis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.