Volledig scherm
PREMIUM
Welpen van scouting Malden in actie rond het kampvuur. © Archieffoto Scouting Malden

Scoutingclubs in de knel door groot tekort aan leiders

NIJMEGEN/ MALDEN/ MOOK - Te weinig leiding, met als gevolg activiteiten die niet door kunnen gaan. Verschillende scoutingclubs in Nijmegen en omgeving hebben het momenteel moeilijk. Ze kampen meer dan ooit met een tekort aan vrijwilligers, merken de bestuursleden. 

Bij de Scouting Lent is het tekort aan vrijwilligers het grootst. In vijf jaar tijd daalde het aantal leiders van 23 naar vier, verdeeld over drie groepen. ,,Ik had er eigenlijk al lang uit moeten zijn. Bijna 70 jaar ben ik. Toch blijf ik. Het kan niet anders’’, zegt Harry Rikken, die er al 56 jaar actief is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.