Volledig scherm
De dames van een Nijmeegse massagesalon. foto Leo IJsvelt/De Gelderlander

Seksshop en massages in wandelbureau

NIJMEGEN - Seks tussen pizza's en pillen. In de statige St.-Annastraat komt een seksshop en een Thaise massagesalon, in het voormalige kantoor van wandelsportbond KNBLO. Grote plakkaten op de ramen vertellen het. The happy ending gaat de seksinrichting heten. Met als buren de Mediq Apotheek Piquet, een studentenhuis en pizzeria Il Giardino. En als bovenbuurman een psychologenpraktijk die dezelfde voordeur deelt.


Een bijzondere plek voor een seksshop. Wie de winkel en massagesalon gaat runnen? Bij de gemeente konden ze dat gistermiddag niet achterhalen. Ook bij andere Nijmeegse zaken die seksartikelen verkopen dan wel salons exploiteren, is de exploitant van The happy ending een grote onbekende. "Terwijl de wereld van de seksshop toch heel klein is", vertelt een uitbater van een seksshop in de Nijmeegse binnenstad.

In de buurt van het voormalige wandelbureau wordt wat lacherig gereageerd op het bericht dat er een seksshop in de straat komt. De apotheker durft er niks over te zeggen en verwijst naar het hoofdkantoor van de Mediq Apotheek. Regiomanager Arthur Boileau vertelt 'niet zo kapot' te zijn van de komst van de sekswinkel. De combinatie van farmacie en gezondheid met prostitutie, daar is Boileau 'niet van gecharmeerd'. "We zijn op donderdagavond tot acht uur open, en of de buurt er nou zo veel gezelliger op wordt? Ook voor de werknemers is het niet fijn."

De overlast die de apothekersbaas verwacht, is geen loze kreet. Al vaker kwamen buurten in het geweer tegen een seksinrichting in de straat. In de Voorstadslaan, aan de Wolfskuilseweg, in de Hillekensacker, overal klaagden buurtbewoners over overlast door klanten, was er angst voor criminele activiteiten rondom de seksinrichting.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.