Tv-presentator Danny Ghosen in gesprek met een illegale straatprostituee op de tippelzone in Nijmegen, tijdens opnamen voor het programma Danny op straat.
Volledig scherm
PREMIUM
Tv-presentator Danny Ghosen in gesprek met een illegale straatprostituee op de tippelzone in Nijmegen, tijdens opnamen voor het programma Danny op straat. © Danny op straat/NTR

Sekswerkers proberen gemeente te overtuigen: ‘Houd Nijmeegse tippelzone open’

NIJMEGEN - Sluit de tippelzone in Nijmegen niet, dat is het beste voor de gezondheid en de veiligheid van de straatprostituees. Mischa Tydeman van Wild Thing,  vakbond voor sekswerkers, probeerde woensdagavond de gemeente op andere gedachten te brengen. 

6 reacties

 • EvilAdmin

  2 maanden geleden
  De discussie herhaalt zich, maar de sprekers veranderen. Vroeger waren het rechtse morele autoritairen. Dit mag niet, moreel verwerpelijk, een affront tegen de zeden, verbiedt! En nu zijn het linkse morele autoritairen. Dit mag niet, moreel verwerpelijk, deze vrouwen zijn zielig, verbiedt! De enigste sprekers die hetzelfde zijn gebleven hoor je niet in het publiek, dat zijn de projectontwikkelaars die azen op de panden en tippelzone die deze dames gebruiken in hartje stad. Daar kun je mooie hipsterwoningen en bedrijfjes voor neerzetten. 
 • EvilAdmin

  2 maanden geleden
  En waarheen dan? En je kan er vergif op innemen dat zodra ze ergens heen verhuist worden waar geen hond komt ze de illegaliteit in verdwijnen. 
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  De dames zitten er wat ongelukkig, men kan daar ongetwijfeld leukere dingen doen. Verhuizen lijkt me dan in ieders belang het beste.
 • Obdam

  2 maanden geleden
  politie doet daar helemaal. eind van elke dag komen de vaste vrouwen zonder vergunning daar vooraan de straat staan. hun pooiers lopen en fietsen heen en weer, en steeds komen de dealers langs op de parkeerplaats er achter. hun drugs gebruiken ze in het trappengat op de hoek of gewoon in het tunneltje en ze schreeuwen de hele buurt bij elkaar. is al jaren zo en er word niks tegen gedaan. ze horen stuk voor stuk in de psychiatrie thuis, niet op straat. maar de psychiatrie faalt ook dus daarom loopt zelfs dat jonge kind daar haar leven te verrommelen.
 • Tiswa

  2 maanden geleden
  Ik vind de discussie wel gerechtvaardigd als je bedenkt dat burgemeester en wethouders lijnrecht regen de mening van de gemeenteraad ingaan.Bruls denkt op een goedkope wijze te kunnen scoren door vol in te zetten op het sluiten van de legale prostitutie.En haaks op zijn eigen APV (hoofdstuk 3) regels moedigt hij meermaals in de pers de legale prostituees aan om illegaal in woonhuizen en hotels te gaan werkenSterker nog, hij dwingt ze daar zelfs toe door bijvoorbeeld de tippelzone te sluiten.Zeer opmerkelijk en zeker een discussie waard.Wie weet wordt het wel zijn putje.
 1. Eric Meijers hekelt calimerogedrag bij NEC, volgens Johan Derksen wordt ‘het zo nooit wat’
  PREMIUM

  Eric Meijers hekelt calimeroge­drag bij NEC, volgens Johan Derksen wordt ‘het zo nooit wat’

  NIJMEGEN - Het seizoen van NEC is precies halverwege. De achterstand op koploper SC Cambuur, zondag de tegenstander in De Goffert, is twaalf punten. Uitgerekend tegen de kleintjes in de eerste divisie viel NEC door de mand, met pijnlijke nederlagen tegen TOP Oss (0-1) en Telstar (5-2) tot gevolg. Waar schort het aan in Nijmegen? Een rondje langs drie kritische volgers met een rood-groen-zwart hart.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. A15 dwars door Helhoek: buurtbewoners blijven in spanning
  Play

  A15 dwars door Helhoek: buurtbewo­ners blijven in spanning

 2. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

Nijmegen e.o.