Martijn Engelbregt (links), bedenker van het Leuterspel, en Danny Smink van brouwerij Oersoep.
Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Engelbregt (links), bedenker van het Leuterspel, en Danny Smink van brouwerij Oersoep. © Gerard Verschooten

Sexpack bier met Leuterspel voor een bevrijdend gesprek over mannelijke seksualiteit: ‘Minder scoren, meer liefhebben’

NIJMEGEN  - ,,Als mannen over seks praten, wordt het al snel snoeven. Zo zijn we opgevoed", zegt kunstenaar Martijn Engelbregt. Hij heeft een spel ontwikkeld als leidraad voor een bevrijdend gesprek. Samen met de Nijmeegse brouwerij Oersoep brengt hij het op de markt waarbij het speciaal gebrouwen Leuterbier als spraakwater fungeert.

2 reacties

 • Walter Koppers

  2 maanden geleden
  Haha gelijk heb je. Uiteindelijk, aan het eind van de avond, wordt vaak de meest 'foute man' gekozen en daar gaan ze mee naar huis. De verandering zal dan toch echt van twee kanten moeten komen! Maar verder 'n leuk initiatief en prima om het er eens over te hebben, voor de grap!
 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  Als je incel, dat wil zeggen onvrijwillig celibatair, wil worden moet je vooral zo'n gevoelige lieve man worden. Ga maar eens speeddaten of tinderen als een lieve gevoelige man en kijk hoe vaak je uitgekozen wordt. Of kijk Lang Leve de Liefde of First Dates. De friendzone zal uw deel zijn. En al hun bier en bierpraat kan het hoge soja gehalte van deze heren niet verdoezelen.
 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.