Volledig scherm
Dr. Jan Pol, dierenarts in Michigan, hoofdrolspeler van de reality serie The incredible Dr. Pol, staat donderdagavond in een uitverkochte stadsschouwburg. © Marlies Wessels

Show van Dr. Pol in Nijmeegse schouwburg is uitverkocht

NIJMEGEN - Er is geen enkel kaartje meer te krijgen voor de show van de wereldberoemde dierenarts Dr. Pol, donderdagavond in de Nijmeegse stadsschouwburg. De doortastende dierenarts uit het Amerikaanse Michigan, met een eigen tv-show op National Geographic, maakt deze weken zijn tweede succestournee door Nederland.

Er worden In Nijmegen opnames gemaakt door RTL. Presentatrice Nicolette Kluijver is present om in de pauze enkele bezoekers te interviewen.

De show is zo populair dat vrijwel de complete Dr. Incredible Theatertour door Nederland is uitverkocht, net zoals de tour van vorig jaar. Zijn voorstelling op vrijdag in de IJsselhallen van Zwolle, een dag na Nijmegen, is ook voor doven en slechthorenden toegankelijk. De show wordt voorzien van ondertiteling door schrijftolken en er zijn twee tolken voor gebarentaal present. Ook alle honderd beschikbare kaarten voor mensen met een auditieve beperking zijn die dag uitverkocht. 

The Incredible Dr. Pol

De inmiddels 76-jarige Jan Harm Pol groeide op in het Drentse Wateren. In 1967 ging hij studeren in de Verenigde Staten en ontmoette daar zijn vrouw. Hij bleef in Amerika en begon een dierenartspraktijk in Weidman, Michigan. 

Hij werd wereldberoemd door zijn tv-show The Incredible Dr. Pol op National Geographic, die nu al in 26 landen te zien is. Het programma is een uit de hand gelopen experiment van zijn zoon Charles, vertelde hij vorig jaar in een interview in deze krant. Die wilde graag zijn markante vader filmen tijdens zijn werk en het idee verkopen. Dat lukte.

In zijn theatervoorstelling vertelt hij anekdotes uit zijn dierenartspraktijk en verkondigt hij zijn filosofie over dieren. Dieren zijn geen mensen en ze hebben het beste leven als elke dag volgens een vast patroon verloopt. En hij is niet zachtzinnig voor ze: hij is niet van het aaien of andere moderne behandelwijzen. ,,Ik gebruik mijn gezond verstand, dat heeft mij en de patiënt zelden in de steek gelaten.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.