Volledig scherm
PREMIUM
Sibrecht Benning van restaurant De Sjalot in Nijmegen. © Paul Rapp

Sibrecht Benning: ‘Ik wil één ster, geen drie’

vrijdaginterviewNIJMEGEN - Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is ze bezig. Koken zit altijd in haar hoofd. Kok Sibrecht Benning heeft een drive. Vandaar dat ze graag een Michelinster wil. Maar geen drie, want dan gaat de lol eraf.

In haar Nijmeegse restaurant De Sjalot combineert Sibrecht Benning Franse kooktechnieken met de Perzische, Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken. Haar liefde voor de Arabische keuken heeft te maken met haar vroegere schoonfamilie uit Marokko. Koken leert ze ook van topkoks.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.