Volledig scherm
PREMIUM
Sibrecht Benning van restaurant De Sjalot in Nijmegen. © Paul Rapp

Sibrecht Benning: ‘Ik wil één ster, geen drie’

vrijdaginterviewNIJMEGEN - Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is ze bezig. Koken zit altijd in haar hoofd. Kok Sibrecht Benning heeft een drive. Vandaar dat ze graag een Michelinster wil. Maar geen drie, want dan gaat de lol eraf.

In haar Nijmeegse restaurant De Sjalot combineert Sibrecht Benning Franse kooktechnieken met de Perzische, Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken. Haar liefde voor de Arabische keuken heeft te maken met haar vroegere schoonfamilie uit Marokko. Koken leert ze ook van topkoks.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.