Volledig scherm

Sienekes cd is klaar, nu nog wereldberoemd worden

Zaterdag, 24 maart 2007 - Sieneke oogt als 'n doodnormaal veertienjarig meisje. En als ze praat, merk je niks aan haar. Maar zet eens een cd op. Die stem! Als een klok. Zo volwassen.

'Why tell me why, tell me why, tell me why tell me whyyyyy', schalt het door de boxen van haar ouderlijk huis in Lindenholt. Je zou zwéren dat het Anita Meijer zelf is. Maar het is dus It's my dream, de debuut - cd van Sieneke Peeters. Wat is die droom van Sieneke eigenlijk? "Veel succes hebben met mijn cd. En dat ik nog een keer in een uitverkocht Ahoy mag staan. Lijkt me keileuk. Ik wil eigenlijk net zo beroemd worden als Jan Smit.".

Mama Marie Peeters (37) springt er tussen: "Ze hebben je wel gewaarschuwd dat het een keihard wereldje is, als BN'er.

Sieneke: "Maakt me niks uit. Ik hou gewoon van aandacht."

Het gekke is: tot twee jaar geleden wist Sieneke niet eens dat ze Die Stem had. Dansen, dát vond ze leuk. Maar zingen? Pas toen ze in The Matrixx gedeeld eerste werd op de schoolvariant van Idols (liedje: White Flag van Dido) kreeg ze wat in de gaten. Mama trouwens ook. "Sieneke mocht ook een keer optreden met Jan van Est, voor 3000 man in Dordrecht. Iedereen kwam naar ons toe. Ze zeiden: jullie moeten echt verder gaan in de muziek. We hebben gezegd: oké, we gaan het proberen. Komt ze verder, is het fantastisch. Komt ze niet verder, heeft ze altijd een leuke herinnering."

Mama Marie is van het type dat weinig aan het toeval over laat. Dus krijgt Sieneke inmiddels een jaar les van Ellis Maywood (ja, die), werd er in een vermaarde studio een cd opgenomen en, last but not least, heeft ze een met sterren overladen cd-presentatie georganiseerd. In Triavium. Op 1 april. Géén grap. Bakvissenidool Thomas Berge komt er optreden én overhandigt Sieneke haar eerste cd, en verder is er een waslijst aan artiesten (Jannes, Nick en Simon, Theo van Cleeff) van de partij. Kaarten kosten 12,50 euro. "We hebben er al 750 verkocht." Dankzij wat sponsors kan dat allemaal. "En omdat ik natuurlijk vreselijk trots op Sieneke ben."

Sienekes cd telt zes nieuwe liedjes en zes covers 'met jaren tachtigmuziek'. Want, ook al was ze toen nog niet eens geboren, dat vindt ze leuk. "Zij vindt alles wel mooi", zegt mama. "Behalve Nederlandstalig", zegt Sieneke. De cd komt ook in de winkels. Mits er wat financiële plooien met de beoogde manager worden gladgestreken. Maar ach, nieuwe managers hangen alweer aan de lijn. Want Sieneke wordt een ster.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.