Volledig scherm
Sijbrand de Jong. foto: Erik van 't Hullenaar

Sijbrand de Jong Nijmegenaar van 2009

NIJMEGEN - Sijbrand de Jong (46) is maandagavond in zaal De Vereeniging uitgeroepen tot 'Nijmegenaar van het Jaar 2009'. De Jong won eerder de Academische Jaarprijs. Daarmee zette hij Nijmegen op de kaart als stad waar aan toponderzoek wordt gedaan, aldus de jury.


De Jong onderzoekt kosmische straling uit de ruimte.

Andere genomineerden waren topjudoka Danny Meeuwsen (in 2009 voor de vierde keer Nederlands kampioen in de klasse tot 100 kilogram) en tandarts Joost van Vlijmen, die in 2009 naar Mongolië en Nepal reisde om kansarme mensen met gebitsproblemen te helpen.

De eretitel Nijmegenaar van het Jaar werd voor de tweede maal toegekend en is een initiatief van burgemeester Thom de Graaf. Vorig jaar won Said Achouitar, die met zijn project Futsal Chabbab probleemjongeren hielp met een combinatie van zaalvoetbal en huiswerkbegeleiding.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’
    PREMIUM

    Burgemees­ter strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’

    NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.