Volledig scherm
Sinan Can. © Flip Franssen

Sinan Can spreekt tijdens Burgemeester Dales Lezing 2019

NIJMEGEN - Journalist en programmamaker Sinan Can gaat de de tweeëntwintigste editie van de Burgemeester Dales Lezing in Nijmegen verzorgen. Deze vindt vrijdag 25 januari plaats in het Stadhuis en gaat vooraf aan de prijsuitreiking van de Burgemeester Dales Prijs. 

De lezing en de prijs zijn vernoemd naar Oud-burgemeester en voormalig minister van Binnenlandse zaken Ien Dales (1931 - 1994). Zij maakte zich sterk voor anti-discriminatiemaatregelen en - wetgeving. Dit is ook de reden waarom prominenten, zoals Can, tijdens de lezing de gelegenheid krijgen om zich uit te laten over het non-discriminatiebeginsel. Eerdere voorgangers van Can zijn onder andere Gerard Spong, Kajsa Ollongren, Abdelkader Benali, Thom de Graaf, Inez Weski en Femke Halsema. 

De prijs

Na de lezing wordt ook de Burgemeester Dales Prijs uitgereikt. Deze prijs is in 1996 in het leven geroepen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van COC-Nijmegen. De prijs bedraagt een bedrag van 500 euro en is bedoeld ‘ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen en de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord’, aldus de organisatie. 

De lezing en de prijsuitreiking worden georganiseerd door Stichting Burgemeester Dales Lezing en COC- Nijmegen. Het vindt plaats om 25 januari om 20.00 uur. Ook treedt een koperensemble op, dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.