Volledig scherm
Een bosje bloemen ligt voor de kroeg. © DG

Slachtoffer (51) steekpartij in Nijmeegs café overleden aan verwondingen

NIJMEGEN - Een 51-jarige man uit Nijmegen is overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een steekpartij in Nijmegen. Dat heeft de politie zondagochtend bekendgemaakt. 

De steekpartij was is in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.15 uur, in café De Sportcentrale in de In de Betouwstraat. De verdachte, een 30-jarige man uit Beuningen, is aangehouden. Op Facebook staat de kroeg stil bij het overlijden van de Nijmegenaar. 

In het café was volgens de politie al eerder ruzie geweest tussen het slachtoffer en de verdachte. Het slachtoffer vroeg de man daarop om de kroeg te verlaten. Daar gaf de Beuningenaar gehoor aan, maar niet veel later kwam hij terug en verwondde hij het slachtoffer met een mes. 

Knuffelbeer

Volgens een ooggetuige, die anoniem wil blijven, was er in eerste instantie nog sprake van 'een normale, gezellige avond'. Opeens zag ze het slachtoffer naar zijn zij grijpen. ,,Ik dacht eerst dat hij in zijn maag was gestompt, maar al vrij snel zag ik bloed. Daarna hebben we meteen de ambulance gebeld.'' Volgens de ooggetuige waren er op het moment van het incident nog tussen de 30 en 40 bezoekers in het café. Het slachtoffer werd volgens haar door veel vaste gasten gezien als 'een grote knuffelbeer'. Voor de kroeg ligt een bos bloemen en een kaarsje. 

Het slachtoffer was per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft zondagochtend bekendgemaakt dat het slachtoffer daar aan de verwondingen is overleden. 

De verdachte ging er direct na het steekincident te voet vandoor. Een getuige zag hem rond 05.00 uur lopen in de Grotestraat en alarmeerde de politie. Agenten hebben hem daar vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. 

Over de aanleiding van de ruzie is vooralsnog niets bekend. De politie doet daar onderzoek naar.

Volledig scherm
De politie heeft een man uit Beuningen aangehouden. © Roland Heitink

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.