Volledig scherm
Na een grote vechtpartij in café Dorus in de Nijmeegse wijk Horstacker werd een man neergestoken © Gino Press

Slachtoffer steekpartij café Horstacker in Lindenholt is uit coma

NIJMEGEN  - Ruzietjes, die hebben ze wel eens gehad in café Dorus in de Nijmeegse wijk Horstacker. Maar een steekpartij? ,,Nooit. We zijn hier heel erg van geschrokken”, laat uitbater Cafer Akbulut aangeslagen weten. 

Het slachtoffer van de steekpartij, volgens ingewijden een Nijmeegse kickbokser, is uit coma gekomen. Uitbater Cafer Akbulut is opgelucht. ,,Hij moest geopereerd worden. Nu gaat het wat beter met hem. Daardoor kan ik wel weer wat geruster slapen, want je schrikt je lam. We leven erg mee met de familie.’’

In de nacht van zaterdag op zondag raakte in zijn café een 22-jarige man ernstig gewond. Wat er gebeurd is en wat de aanleiding is geweest, weet Cafer ook niet. Niet hij, maar zijn bedrijfsleider stond die nacht achter de bar. ,,Maar ook hij weet niet wat er aan de hand was. Hij weet alleen dat de ruzie uit het niets kwam.’’

Hectisch en chaotisch

De politie rukte massaal uit. ‘Omdat de situatie nogal hectisch en chaotisch was, werd van alle aanwezigen de identiteit vastgelegd’, meldde de politie zondagochtend. Het onderzoek naar het incident in de kroeg vlak bij sporthal De Horstacker is nog in volle gang. ,,We staan nog aan het begin van het onderzoek. Een verdachte is nog niet in beeld. De aanleiding voor de ruzie weten we ook nog niet. Het slachtoffer ligt nog op de intensive care’’, aldus een politiewoordvoerster.

Volgens Cafer, tevens eigenaar van de naastgelegen snackbar, bestaat café Dorus al 20 jaar. Er komen volgens hem vooral vriendengroepen uit Nijmegen en verre omgeving. ,,Over het algemeen van boven de 20 jaar oud.’’ Daarnaast is het café naar zeggen van Akbulut ook een soort ‘sociale opvang’ voor hangjongeren. ,,Die zouden anders op straat hangen, omdat ze in stadsdeel Lindenholt nergens terecht kunnen. Dat maakt dit incident extra pijnlijk. Nijmegen zou blij met ons moeten zijn. In plaats daarvan krijgen we op social media onterecht allerlei verwensingen naar ons hoofd.”

Quote

De hangjonge­ren zouden anders op straat hangen, omdat ze in stadsdeel Lindenholt nergens terecht kunnen. Dat maakt dit incident extra pijnlijk.

Cafer Akbulut , Uitbater

Politieonderzoek afwachten

Het café blijft tot en met komende vrijdag mogelijk gesloten. ,,Ik wil eerst rust in de tent. We moeten ook zelf bekomen van wat hier gebeurd is.’’ Een woordvoerder van burgemeester Hubert Bruls zei zondag dat hij het politieonderzoek afwacht voordat er mogelijk maatregelen tegen het café getroffen worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.