Slachtoffer steekpartij wilde zijn zwangere vrouw beschermen

NIJMEGEN - Het 22-jarige slachtoffer van een steekpartij, afgelopen maandag rond half vijf op het Quackplein in Nijmegen, is buiten levensgevaar maar heeft flinke verwondingen opgelopen. De student van het Rijn IJssel College werd tijdens een ruzie in het stadscentrum twee keer van achteren met een mes in zijn longen gestoken, toen hij zijn zwangere vrouw wilde ontzetten. 

Hij liep daarbij, naast steekwonden, een klaplong en gekneusde ribben op. Het slachtoffer werd  met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij direct geopereerd werd. 

Op basis van het eerste onderzoek kon de politie kort na het incident een 17-jarige jongen uit Nijmegen aanhouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij heeft gestoken. Een andere 17-jarige jongen uit Nijmegen is aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. 

Bedreiging

Deze jongen zou eerder bedreigd zijn door het slachtoffer en een 19-jarige vrouw uit Nijmegen. Mogelijk was dit de aanleiding voor het steekincident. Voor deze bedreiging zijn de 22-jarige man en de 19-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden. In totaal zijn er vier mensen aangehouden. Daarvan zijn er inmiddels twee weer in vrijheid gesteld.

Via een groepsapp van het Rijn IJssel College heeft het slachtoffer laten weten dat  de aanleiding van de steekpartij een conflict was tussen zijn eigen en een andere, oudere vrouw. Volgens het slachtoffer werd hij bij het beschermen van zijn zwangere vrouw in de rug gestoken door de zoon van de andere bij de ruzie betrokken vrouw. De politie zegt geen mededelingen over de relatie tussen de betrokken personen te doen. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie © Free Images
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.