Slachtofferhulp voor buspassagiers na dodelijke botsing met Groesbeekse fietser (62); chauffeur verhoord

UPDATE | MET VIDEONIJMEGEN - De passagiers uit de bus die donderdagavond in Nijmegen fataal in botsing kwam met een 62-jarige fietser uit Groesbeek hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Dat geldt ook voor de Udenaar (50) die de bus bestuurde. Hij is na het ongeval verhoord.

3 reacties

 • Fred Janssen

  2 maanden geleden
  Ben het eens met Nico. De afstellingvan verkeerslichten is te kort. Iemand op leeftijd of met handicap mag het doen in 3 etappes. Het zelfde geldt ook voor de voetgangerslichten op de van Ijpenbroekweg. Deze staan veel te kort afgesteld. Bellen heeft geen nut. Maar zo als overal...het autoverkeer moet doorstromen.
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  Mijn tweede reactie: Dat hele busbaan gedoe met gescheiden rijstroken en drievoudige oversteek voor fietsers en voetgangers is een constructiefout en te gek voor woorden. De ongelukken die daar gebeuren zijn verwijtbaar aan de wegbeheerder; De Gemeente Nijmegen dus.
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  Heeft nou werkelijk nu nog niemand van de gemeente door dat het ligt aan de verkeerde afstelling of synchronisatie van de oversteeklichten bij deze drievoudige oversteek? Het gebeurt om de haverklap dat het verkeerslicht op afstand, aan de overzijde van de rijbaan voor het reguliere verkeer, op groen staat, terwijl het licht voor de busbaan dan op rood staat. Als je ver voor je kijkt, een petje op hebt, of de zon in je gezicht hebt, zie je groen en loop/fiets je zo je dood tegemoet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen