Slachtoffers explosie drugslab met busje vol gasflessen naar Nijmeegs Radboudziekenhuis gebracht

UPDATE | VIDEONIJMEGEN - Twee mannen die gewond waren geraakt bij een explosie in een drugslab in Weert, zijn donderdagmiddag bij het Radboudumc binnengebracht. Eén van de twee was zwaargewond. Beide mannen zijn daar door de politie aangehouden. Een derde man sloeg op de vlucht, maar werd later alsnog opgepakt.

De zwaargewonde man, die rond 12.20 uur werd binnengebracht,  rook volgens een woordvoerder van de politie naar amfetamine (speed). Daarom werd de politie erbij geroepen. 

Gasflessen

Die ontdekte bij de ingang van de spoedeisende hulp het busje, dat vol bleek te staan met gasflessen. De brandweer werd daarom ook opgeroepen. De ingang van de spoedeisende hulp werd zo’n drie kwartier afgesloten.

Ambulances en bezoekers, die werden doorverwezen naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, konden daardoor niet naar binnen. De afdeling was wel gewoon in bedrijf.

Het gebied werd afgezet met linten en de brandweer verrichtte metingen. Het busje werd bewaakt door de politie en is later afgesleept. Wat er in de flessen zit, is nog niet bekend.

Tekst loopt door onder de foto

Volledig scherm
Het busje vol gasflessen waarmee een zwaargewonde man door een explosie in een drugslab naar het Radboudziekenhuis is gebracht. © Persbureau Heitink

Explosie

Volledig scherm
Gasflessen in het busje waarmee het slachtoffer van de explosie van het drugslab naar het Nijmeegse ziekenhuis is gebracht. © Persbureau Heitink

Een brand in een pand in het buitengebied van Weert leidde donderdagochtend tot de ontdekking van het drugslab. De brandweer werd rond 11.00 uur gewaarschuwd voor een brand in de schuur aan de Heihuisweg.

Ter plekke bleek dat er in de schuur apparatuur stond waarmee synthetische drugs wordt geproduceerd. Er was een explosie geweest en er waren enkele kleine brandhaarden in de schuur.

De brand kon snel worden geblust. Een speciaal team van de politie gaat het drugslab ontmantelen. Over de omvang van het laboratorium kon de politie donderdagmiddag nog niets zeggen.

De bewoner van het pand is aangehouden.

Volledig scherm
Het ontplofte drugslab in Weert. © Twitter/NL Nieuws

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.