Volledig scherm
© Roland Heitink/ Persbureau Heitink

Slachtoffers overval Lent krijgen bezoek van Bruls: ‘wij waarderen dat enorm’

LENT - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft zaterdagochtend de slachtoffers van de overvallen supermarkt in Lent bezocht. ,,Sympathiek. Wij waarderen dat enorm van de burgemeester’’, zegt een woordvoerder van Jan Linders. 

Bruls bezocht de supermarkt in de loop van de ochtend, na de overval waarbij zeven personeelsleden werden opgesloten in een koelcel. Door vier overvallers werden ze bedreigd met messen en bijlen. Bruls wilde ze een hart onder de riem steken. Hij heeft ze gevraagd hoe het gaat. ,,Een vreselijke gebeurtenis natuurlijk’’, laat hij via zijn woordvoerder weten. 

,,Sympathiek. Wij waarderen dat enorm van de burgemeester’’, zegt een woordvoerder van Jan Linders. De supermarkt laat weten dat de ploeg met overvallen medewerkers voorlopig vervangen wordt. ,,Er is niemand gewond geraakt, maar de schrik is groot.’’

'Goed gehandeld’

De medewerkers hebben volgens Jan Linders goed op de situatie gereageerd. Wat dat precies inhoudt, wil het bedrijf niet zeggen. Een algemene instructie is dat het verstandig is te doen wat de overvaller zegt en te proberen een nauwkeurig signalement op te nemen.

De winkel in Lent kon om 12.00 uur weer open dankzij medewerkers van andere vestigingen van Jan Linders.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.