Genieten op de Korenmarkt in hartje Nijmegen met afhaallunch. Klanten van koffie- en lunchzaak Bairro Alto genieten op de Korenmarkt in hartje Nijmegen van hun afhaallunch. Door corona en lockdown is het extra druk tussen de woonhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Genieten op de Korenmarkt in hartje Nijmegen met afhaallunch. Klanten van koffie- en lunchzaak Bairro Alto genieten op de Korenmarkt in hartje Nijmegen van hun afhaallunch. Door corona en lockdown is het extra druk tussen de woonhuizen. © Paul Rapp

Slag om stadsplein: wrevel bij sommige omwonenden over topdrukte bij ‘afhaal’-lunchcafé

NIJMEGEN - Moet er een verbod komen op het lunchen in het stadsparkje aan de Korenmarkt? Daarvoor pleiten diverse aanwonenden. Dit weekeinde telde het pleintje te midden van woonhuizen honderden bezoekers. 

12 reacties

 • Jochem Boxtel

  2 maanden geleden
  Wonen aan een plein in het centrum bij zonnig weer tijdens corona..... Tja. En dan gaan zeuren...
 • Niels den Brok

  2 maanden geleden
  Dat omwonenden klagen vind ik ook bijzonder. Wat ik wel zou begrijpen is als collega horeca-ondernemers hier moeite mee zouden hebben. Goedbeschouwd is het parkje het (meer dan verkapt) terras van dit lunchcafé.
 • Jeroen Franssen

  2 maanden geleden
  De aanwonenden hebben wel lef, in het hart van het centrum gaan wonen, drammen dat het er te druk is, en dan met briefjes proberen het parkje jezelf toe te eigenen. Wat een onbenul ben je dan.
 • Selma Dronkers

  2 maanden geleden
  Verbod verbod verbod wij worden er doodziek van ook van alle verboden door de regering. Het lijkt wel een ziekte.
 • A.C. Groot

  2 maanden geleden
  Wat een verrassing zeg. Je woont in hartje stad en dan ben je verbaasd dat mensen bij mooi weer hun lunch buiten eten. Tjonge jonge, wat een genuil. Als dit de dingen zijn waar we ons nu druk om maken, dan valt het wel mee met de wereld. Of je hebt niks beters te doen. Persoonlijk denk ik dat we grotere zorgen hebben. Maar ja, wie ben ik.
 1. Heel Dukenburg aan warmtenet voor één tarief: Gasloos worden moet haalbaar en betaalbaar zijn
  PREMIUM
  7

  Heel Dukenburg aan warmtenet voor één tarief: Gasloos worden moet haalbaar en betaalbaar zijn

  NIJMEGEN - Als het warmtenet vanuit de Weurtse afvalverwerker ARN wordt doorgetrokken, zijn de bewoners van Zwanenveld en het noordelijke deel van Lankforst als eerste aan de beurt om ‘van het gas af te gaan’. Uiteindelijk komt de warmte-energie beschikbaar voor heel Dukenburg en gaan alle inwoners hetzelfde tarief betalen. Niemand zal echter verplicht worden om over te stappen van gas naar warmte.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Nijmegen e.o.