Een Nijmeegse vrouw hoort een bromtoon van ongeveer 80 Hz. Van de gemeente kreeg ze een geluidsmeter om de toon te kunnen meten. Vooralsnog zonder resultaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Nijmeegse vrouw hoort een bromtoon van ongeveer 80 Hz. Van de gemeente kreeg ze een geluidsmeter om de toon te kunnen meten. Vooralsnog zonder resultaat. © Paul Rapp

Slapeloze nachten door bromtoon: ‘Ik snap niet dat ik het ooit níet heb kunnen horen’

NIJMEGEN - Een bromtoon. Continu, golvend, ritmisch, zoevend, pulserend, pompend, laag, alleen 's nachts of juist overdag, buiten of binnen. Tientallen Nijmegenaren horen een zogenoemd laagfrequent geluid (lfg), en voor sommigen is het gekmakend.

Ideeën waar het lfg vandaan zou kunnen komen zijn er te over. Op buurtapp Nextdoor wordt er van alles geopperd. Boten op de Waal, windmolens, de wasmachine van de buren, aardwarmteonderzoek, elektriciteitshuisjes, zware industrie, de zandafgraving, mechanische ventilatie en tinnitus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.