Het elektrisch aangedreven containerschip Nijmegen Max gaat pendelden tussen Nijmegen en Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Het elektrisch aangedreven containerschip Nijmegen Max gaat pendelden tussen Nijmegen en Rotterdam. © De Gelderlander

Slim groen: varen op windenergie en zonnestroom

COLUMNBinnenkort kunnen de eerste schippers op de Waal altijd actuele dieptegegevens zien op een elektronische vaarkaart. Na de zomer zijn die gegevens er ook van de Rijn. Een prachtig initiatief van CoVadem waarbij het Nijmeegse ict-bedrijf Autena Marine betrokken is. Schippers kunnen met deze kaart hun lading beter afstemmen op de wisselende vaardiepte. Ze kunnen zo veiliger en zuiniger varen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Stikstofstrijder’ Vollenbroek en boeren verenigd door politie in Nijmegen-Noord voor overhandiging brief
    PREMIUM
    LIVE

    ‘Stikstof­strij­der’ Vollen­broek en boeren verenigd door politie in Nijmegen-Noord voor overhandi­ging brief

    VARSSEVELD/ NIJMEGEN - Achterhoekse boeren zijn dinsdagavond onderweg naar Nijmegen om daar een brief te bezorgen bij Johan Vollenbroek. Bij Varsseveld zijn de boeren met tussen de 130 en 150 trekkers de A18 op gereden. Ze gaan naar het huis van Vollenbroek in de Waalstad, waar ze hem duidelijk willen maken dat de boeren vooral door hem in de problemen zijn gekomen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.