Volledig scherm
Het complex van Hilckmann in Nijmegen. © Flip Franssen

Sloop slachthuis Hilckmann begin volgend jaar

NIJMEGEN - De sloop van de fabriekshallen van het voormalige slachthuis Hilckmann in Nijmegen-West start begin volgend jaar, tussen februari en maart. Eerder werd gemeld dat de fabriekshallen nog voor het eind van het jaar plat zouden gaan. 

De aannemer is sinds deze maand al wel aan de slag in het Hilckmann-complex aan de haven in Nijmegen-West. Voordat de sloopkogel de oude hallen plat gooit, moet eerst het aanwezige asbest verwijderd worden. ,,Dit gebeurt voornamelijk binnen de gebouwen op een veilige manier, de omgeving zal hier weinig van merken", aldus een woordvoerster. De gemeente wil zo snel mogelijk van het complex af.

Na de ontmanteling van de voormalige slachterij moet het terrein bouwrijp gemaakt worden. De gemeente Nijmegen heeft het complex voor 21 miljoen euro gekocht voor de bouw van nieuwe woonwijken die verrijzen langs de Waal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.