Volledig scherm
© Daan Leeuwis

Sluiting Kloostertuin om explosiegevaar kan nog jaren duren

NIJMEGEN - Het park Kloostertuin in de Nijmeegse wijk Brakkenstein blijft nog lange tijd dicht vanwege de aanwezigheid van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Dat heeft de gemeente Nijmegen laten weten aan omwonenden.

De Kloostertuin aan de Pastoor Wichersstraat gaat pas weer open als 2 nieuwbouwprojecten in of rond het park zijn afgerond. Dat kan nog jaren duren.

Munitie
In oktober 2014 vonden kinderen oude munitie in het park. De EOD ruimde de explosieven op en het park en een nabijgelegen bouwlocatie werden grondig onderzocht. Dat leverde behalve veel gevaarlijke munitie ook archeologische vondsten op uit de Tweede Wereldoorlog.

Weer een vondst
Kort na de openstelling van het park vonden kinderen in november 2014 echter een Engelse granaat. Daarop sloot de gemeente het park opnieuw af en de helft van het park werd nog eens onderzocht. Weer werden een hoop vondsten gedaan.

De andere helft van het park, waar grofweg de nieuwbouw komt, komt nog aan de beurt moet nog worden onderzocht op de aanwezigheid van explosieven. Na de bouw zal het park opnieuw worden ingericht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.