Mountainbikers op de speciale mtb-route in de bossen van het Rijk van Nijmegen.
Volledig scherm
Mountainbikers op de speciale mtb-route in de bossen van het Rijk van Nijmegen. © Bert Beelen

'Sluiting van mountainbikepaden is slecht voor de volksgezondheid’

De Kwestie van DirkAlles onder controle willen houden is een Nederlandse ziekte. Jezelf verzekeren tegen kwaaltjes waar je nooit last van hebt. Plannen wanneer je kinderen krijgt of alvast je begrafenis regisseren door de doodskist nog bij gezond leven te bestellen.

16 reacties

 • Ton Wamel

  2 weken geleden
  Verdraagzaamheid is hier het grote woord. In elke groep zitten zowel ambassadeurs als hufters; wandelaars, oud, jong, mountainbikers. Een bos is een plaats van ontspanning, en dat kan op verschillende manieren. Wandelen is niet beter dan mountainbiken, en vice versa. Wat dacht je ervan om elkaar fatsoenlijk te groeten, en even inhouden of aan de kant als je erlangs wil. Als je je record op Strava niet kunt evenaren, dan heb je pech die dag. Wees blij dat je in het bos bent.
 • M. de Boer

  2 weken geleden
  Ik reageer niet op het artikel maar wel op de kop. Die mountainbike route is slecht voor de volksgezondheid. Je kunt er nauwelijks normaal wandelen want om de haverklap kruisen de mountainbikers de wandelpaden en word je bijna van je sokken gereden. Waarom tellen pad-vernielende mountainbikers zwaarder dan wandelaars die hooguit hier en daar een kuiltje in een pad prikken!?
 • Erwin Damhuis

  2 maanden geleden
  Heel goed stuk Dirk, herken me er helemaal in. Vooral dat dwangmatige alles onder controle willen hebben gekoppeld aan duizenden regeltjes en uitzonderingen. Die telkens veranderen, om gek van te worden! Leven en laten leven mensen! Wanneer dit soort acties/rechtzaken tot verboden gaan leiden maakt dat min of meer de weg vrij voor volgende stappen om mensen uit de bossen te gaan weren. Dan ben je dus straks als ruiter en wandelaar ook niet meer welkom. Met het steeds voller wordende NL reeel.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Racen op openbare wegen en bossen is vragen om ellende. Racen op de fiets moet worden gedaan po racebanen, net zoals motoren en auto's, die mogen toch ook niet racen in de openbare ruimtes?
 • Frans van Steen

  2 maanden geleden
  Ik heb de indruk dat het zowiezo rustiger in het bos is geworden sinds Corona bijna voorbij is. Als wandelaar heb ik verder geen last van mountainbikers op de trails, het is éénrichtingsverkeer op die trails, zodat je maar naar één kant hoeft te kijken als je een trail kruist. Het vliegend hert heeft een veel groter (uit)leefgebied dan de fietser, ruiter en wandelaar. Hoeveel m2 beslaan tenslotte de MTB-trails versus het hele bosgebied?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen