Smartphoneverbod op de Radboud Universiteit? 'Ik vind het echt betuttelend'

videoNIJMEGEN - Een smartphoneverbod op de Radboud Universiteit? Dat moet je niet willen. Tenminste, geen algeheel verbod dat ook geldt in de Refter, het Cultuurcafé en buiten. Over een verbod in de collegezalen zijn de meningen verdeeld. 

Studenten reageren daarmee op het nieuws dat de Radboud Universiteit overweegt om smartphones aan banden te leggen of zelfs te verbieden op de campus. Daarover sprak rector magnificus Han van Krieken maandag in een toespraak tijdens de opening van het academisch jaar. 

Betutteling

Geschiedenisstudent Sam Vandenhecke (22) moet er niet aan denken. 'Betuttelend', noemt hij het idee. En vooral ook 'niet passend bij een universiteit'. ,,De universiteit is juist een plek waar je op je eigen benen leert staan en waar je je eigen verantwoordelijkheid moet leren nemen. Het is geen middelbare school meer, waar de scholieren nog veel gevoeliger zijn en waar ik een smartphoneverbod helemaal zou snappen.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.